Με τα social media τα ’βαλε ο Τραμπ…

Με τα social media τα ’βαλε ο Τραμπ…

Το όνομα του αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι το πρώτο που εμφανίζεται όταν κάποιος κάνει αναζήτηση στο Twitter με τη λέξη «ρατσιστής» στα αγγλικά. Πρόκειται για αποτέλεσμα ενός αλγόριθμου που θα μπορούσε να κλιμακώσει ακόμη περισσότερο την ένταση ανάμεσα στον Τραμπ και το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Αν ένας λογαριασμός συνδέεται συχνά με κάποιους όρους, μπορούν να εμφανίζονται μαζί στις προτάσεις που γίνονται κατά την αναζήτηση, βάσει του αλγόριθμου», εξήγησε απλώς εκπρόσωπος του Twitter έπειτα από αυτήν την εξέλιξη.

Το Twitter ήταν το πρώτο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που στις 26 Μαΐου επεσήμανε ως αναληθή ανάρτηση του Τραμπ, ενώ τρεις ημέρες αργότερα τοποθέτησε σήμανση σε μια άλλη για «εξύμνηση βίας».

Ο αμερικανός Πρόεδρος, ο οποίος έχει περισσότερους από 80 εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitter, απάντησε υπογράφοντας διάταγμα με στόχο να περιορίσει τη νομική προστασία την οποία απολαμβάνουν τα social media.

Σύμφωνα με τον Γκρεγκ Στέρλινγκ, συντάκτη στον ιστότοπο Search Engine Land, που ειδικεύεται στις μηχανές αναζήτησης, το γεγονός ότι εμφανίζεται το όνομα του Τραμπ στην αναζήτηση στο Twitter με τον όρο «ρατσιστής» απλώς αντικατοπτρίζει το γεγονός «ότι μεγάλος αριθμός ατόμων χρησιμοποιεί τη λέξη ‘‘ρατσιστής’’ ή ‘‘ρατσισμός’’ για να χαρακτηρίσει ή να απαντήσει στον αμερικανό Πρόεδρο».

Άλλη εξήγηση είναι ότι πρόκειται για αποτέλεσμα «μιας συ­ντονισμένης προσπάθειας να συνδεθεί ο λογαριασμός του Τραμπ με αυτούς τους όρους».

Δεν του φτάνουν όλα τα άλλα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει, ήρθε και αυτό το «χτύπημα» από το μέσο που κατά κόρον χρησιμοποιεί ο Πρόεδρος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ