Με κόσμο στις εξέδρες!

Με κόσμο στις εξέδρες!

– Η Σούπερ Λίγκα το αποφάσισε ομόφωνα και η κυβέρνηση καλείται να τοποθετηθεί σχετικά

Tο πράσινο φως για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας μετά την τρέχουσα τρίτη αγωνιστική σε πλέι οφ και πλέι άουτ άναψε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, ύστερα από ομόφωνη απόφαση των μελών της. Και πλέον η κυβέρνηση είναι εκείνη που καλείται να τοποθετηθεί οριστικά για την τύχη της προοπτικής αυτής.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες συμφώνησαν να ζητήσουν από την Πολιτεία τη διεξαγωγή των υπολοίπων αγώνων της διοργάνωσης παρουσία κόσμου, ενώ δεκτές έγιναν οι δύο προϋποθέσεις που έθεσε ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης, αναφορικά με την επιστροφή των θεατών υπό καθεστώς ισονομίας καθώς και το ποσοστό που θα αντιστοιχεί σε κάθε γήπεδο.

Για την ακρίβεια, οριοθετήθηκε η μη παρουσία τους στους αγώνες που οι α­ντίστοιχοι του πρώτου γύρου διεξήχθησαν σε κενές εξέδρες. Κάτι τέτοιο θα αλλάζει μόνο αν συναινούν κάθε φορά οι ενδιαφερόμενες ομάδες. Η δεύτερη προϋπόθεση, που επίσης έγινε δεκτή, αφορά την παρουσία κόσμου με αριθμούς, και συγκεκριμένα σε ποσοστό 20% επί της χωρητικότητας κάθε γηπέδου. Και επειδή η χωρητικότητα από στάδιο σε στάδιο προφανώς διαφέρει, μπήκε πλαφόν 8.000 θεατών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ομάδες θέτουν τέτοιο ζήτημα στην Πολιτεία. Και πριν από την επανέναρξη της δράσης είχαν σκεφτεί να αιτηθούν αγώνες με ποσοστό κόσμου στις εξέδρες, όμως τότε η κυβέρνηση θεώρησε πρόωρη μια τέτοια εξέλιξη και τη μετέθεσε για αργότερα. Στην παρούσα φάση πάντως, και με δεδομένο ότι, πλην εξαιρέσεων, η πανδημία στη χώρα μας δεν έχει προς στιγμήν λάβει πιο ανησυχητικές διαστάσεις, υπάρχουν καλές πιθανότητες για αποδοχή του αιτήματός τους.

Αντιθέτως, κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθούν την Τετάρτη οι ρεβάνς για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ναι μεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο παρουσίας κόσμου με συγκεκριμένο ποσοστό στο γήπεδο στις αναμετρήσεις Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Άρης-ΑΕΚ, ωστόσο αποφασίστηκε να μη διατυπωθεί σχετικό αίτημα προς την κυβέρνηση.

Ο λόγος που εμφανίστηκε αρνητική η ΕΠΟ είναι ότι μεσολαβεί μικρό διάστημα μέχρι τις αναμετρήσεις αυτές και επομένως δεν υπάρχει χρόνος επαρκής ώστε να δοκιμαστεί το εγχείρημα σε κάποιο παιχνίδι με λιγότερο ενδιαφέρον. Πάντως θα καταβληθεί προσπάθεια να υπάρχει κόσμος στον τελικό της διοργάνωσης.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: pixabay


Σχολιάστε εδώ