Ανακοπή-σοκ για τα δεδουλευμένα σε 850 εργαζόμενους της πρώην «Ελευθεροτυπίας»

Ανακοπή-σοκ για τα δεδουλευμένα σε 850 εργαζόμενους της πρώην «Ελευθεροτυπίας»

Στο καναβάτσο…

Περίπου 850 πρώην εργαζόμενοι στη ΧΚ Τεγόπουλος περιμένουν να λάβουν ένα μέρος των δεδουλευμένων τους, διεκδικώντας το 25% από την πώληση του κτιρίου της εφημερίδας στον Νέο Κόσμο (10,5 εκατ. ευρώ). Η πληρωμή επρόκειτο να γίνει στις 17 Ιουλίου.

Η διαδικασία όμως διακόπηκε από τις τράπεζες, που κατέθεσαν αιτήσεις ανακοπής, υποστηρίζοντας πως με τον ν. 4335/2015 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν προτεραιότητα έναντι των εργαζομένων, διεκδικώντας το 65% του τιμήματος. Η υπόθεση αναμένεται να φτάσει στον Άρειο Πάγο, γεγονός που σημαίνει πως θα περάσουν τουλάχιστον πέντε έτη για να αποδοθεί δικαιοσύνη, προσθέτοντας ένα ακόμη τεράστιο βάρος στους απλήρωτους εργαζόμενους.

Η πτώχευση της ΧΚ Τεγόπουλος έγινε το 2014, έναν χρόνο νωρίτερα από την ψήφιση του νόμου, που δεν έχει αναδρομική ισχύ. Η εφημερίδα σταμάτησε να κυκλοφορεί το 2011, ενώ δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικό προσωπικό και εργάτες συνέχισαν να εργάζονται ως και τον Δεκέμβριο του 2011. Η ΕΣΗΕΑ διεκδικεί συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alpha Bank, πιστεύοντας πως έτσι μπορεί να αλλάξει τη στάση της τράπεζας, που μαζί με την Τράπεζα Πειραιώς έχουν προβεί στην ανακοπή της απόφασης.

Αύριο, Δευτέρα, είναι προγραμματισμένη να γίνει η εκποίηση του βιομηχανικού ακινήτου της ΧΚ Τεγόπουλος Εκδόσεις, συνολικής επιφανείας 42.097 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση «Νησίδα Καρελλά» του Δήμου Κρωπίας Αττικής, με ελάχιστο τίμημα  10.330.000 ευρώ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ/Τυπολογίες

Φωτο: wikipedia

 


Σχολιάστε εδώ