Δημήτρης Παπαλεξόπουλος – ΣΕΒ: Ανάγκη οι επιχειρήσεις να έλθουν πιο κοντά στην κοινωνία

Δημήτρης Παπαλεξόπουλος – ΣΕΒ: Ανάγκη οι επιχειρήσεις να έλθουν πιο κοντά στην κοινωνία

Στην παρέμβασή του, στην ανοιχτή εκδήλωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, o νέος Πρόεδρος, επικεντρώθηκε στα εξής θέματα:

• Στην ανάγκη οι επιχειρήσεις να έλθουν πιο κοντά στην κοινωνία και για το πώς μπορεί να χτιστεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσά τους με τις επιχειρήσεις να κάνουν το πρώτο βήμα, με διάθεση αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης.

• Στη σημασία που έχει η αύξηση του ειδικού βάρους της εγχώριας βιομηχανίας στο σύνολο της οικονομίας. Στόχος του ΣΕΒ είναι να αυξηθεί η συμμετοχή της βιομηχανίας στο ΑΕΠ από 10% σε 15% μέσα σε 10 χρόνια. Αυτή η αύξηση θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη και αν επιτευχθεί ο στόχος θα δημιουργηθούν σταδιακά 550.000 νέες, καλά αμειβόμενες και σταθερές θέσεις εργασίας στη χώρα.

• Σε τρείς πρωταρχικές οριζόντιες προτεραιότητες που οφείλουμε να αγκαλιάσουμε: την ψηφιακή επανάσταση, την ενίσχυση των δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας και την πράσινη ανάπτυξη. Έμφαση δόθηκε στις πρόσθετες πρωτοβουλίες που σκοπεύει να αναλάβει ο ΣΕΒ για να υποστηρίξει τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

• Και τέλος, στη διαχείριση της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία. Με προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, ο κ. Παπαλεξόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη διαφύλαξης του ευάλωτου, υγιή παραγωγικού ιστού της χώρας και στις δύσκολες αποφάσεις που χρειάζεται να ληφθούν από την κυβέρνηση για το πώς θα αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της κρίσης, με τι προτεραιότητες και τι πόρους. Ιδιαίτερα στάθηκε στο στοίχημα της αύξησης των εγχώριων και ξένων επενδύσεων, στο οποίο ο ΣΕΒ φιλοδοξεί να συνδράμει ουσιαστικά.

Ο κ. Παπαλεξόπουλος ανέδειξε, επίσης, «το μεγάλο ζητούμενο της συλλογικότητας, την οποία όποτε κατακτούμε, δείχνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Όπως αναφέρει στην παρεμβασή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών έχει τις ρίζες του στη βιομηχανία. Φιλοδοξεί να εκπροσωπεί αποτελεσματικά τη μεταποίηση και τη σημασία της για την ελληνική οικονομία.

Ενω πρόσθεσε πως η ενδυνάμωσή της στην Ελλάδα είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο και επίκαιρο ζήτημα, στο οποίο θα επανέλθω αμέσως μετά.
«Στην προσπάθεια του αυτή, ο ΣΕΒ ενσωματώνει ολόκληρο το πολυδιάστατο οικοσύστημα επιχειρήσεων που συνθέτει τη βιομηχανία: παραγωγούς και παρόχους γνώσης, επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες, το κέντρο αλλά και την περιφέρεια» τόνισε.
«Ταυτόχρονα, τα τελευταία χρόνια έχουμε επιδιώξει συνειδητά να εξελιχθούμε σε εκφραστή του συνόλου της συνεπούς, ανταγωνιστικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.
Όχι μόνο γιατί πολλά από τα θέματα που μας απασχολούν, όπως η φορολογία, τα εργασιακά, η δικαιοσύνη, η εκπαίδευση, το συνταξιοδοτικό, το ρυθμιστικό περιβάλλον ή η χρηματοδότηση, είναι οριζόντια και αφορούν σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.
Αλλά κυρίως για να αποκτήσουμε κοινή, ισχυρή φωνή, όλοι όσοι πιστεύουμε ότι η συνεπής επιχειρηματικότητα, που συμβαδίζει με τις ανάγκες της κοινωνίας, συνιστά ίσως το σημαντικότερο συστατικό στοιχείο για την ανάπτυξη σε βάθος χρόνου.
Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα πολλές από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας και έχουν γίνει ενεργά μέλη μας.
Με τη συνεισφορά τους δουλεύουμε για τη συνολική αναβάθμιση της οικονομίας» επισημένει ο κ. Παπαλεξόπουλος

Διαβάστε εδώ όλη την ομιλία


Σχολιάστε εδώ