Δ. Κουτσούμπας: Για να κρατηθεί ο πληθυσμός στην περιοχή, για να γίνουν γεννήσεις χρειάζεται η ενίσχυση της Παιδείας

Δ. Κουτσούμπας: Για να κρατηθεί ο πληθυσμός στην περιοχή, για να γίνουν γεννήσεις χρειάζεται η ενίσχυση της Παιδείας

«Εδώ έχουμε μείωση σχολικών μονάδων, μειώνονται δημοτικά, νηπιαγωγεία που σημαίνει ότι καταρρέει γενικότερα ο πληθυσμός εδώ στην περιοχή. Και φυσικά υπάρχουν και τα τεράστια προβλήματα της Υγείας που αντιμετωπίζει όλη η χώρα, και ιδιαίτερα αυτή η ευαίσθητη περιοχή που χρειάζεται ενίσχυση, στελέχωση των νοσοκομειακών μονάδων, των Κέντρων Υγείας με προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών» δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, κατα την επισκεψή του στην Ορεστιάδα και την συναντησή του με τον Δήμαρχο.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ  πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στη Θράκη.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

“Είχαμε μία πολύ χρήσιμη συνάντηση εδώ στο δημαρχείο με το δήμαρχο Ορεστιάδας για τα προβλήματα που απασχολούν το δήμο, την ευρύτερη περιοχή σε μία κρίσιμη γεωστρατηγική περιοχή, με ένταση της τούρκικης επιθετικότητας και προκλητικότητας -ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα- και τα προβλήματα με τις προσφυγικές ροές. Αλλά μας απασχόλησε και το ζήτημα της πληθυσμιακής κατάρρευσης, να το πω έτσι, της περιοχής εδώ, που έχει να κάνει με τις τεράστιες ελλείψεις, το μη σχεδιασμό της οικονομίας προς όφελος του λαού, των λαϊκών συμφερόντων. Δηλαδή δεν υπάρχουν υποδομές, έχει κλείσει το εργοστάσιο ζάχαρης, δεν υπάρχει βιομηχανική ανάπτυξη στην ουσία.

Και βεβαίως υπάρχει και το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, η μη στήριξη -δηλαδή- της αγροτικής παραγωγής είτε με την έλλειψη αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ είτε με τις διάφορες καταστροφές που συμβαίνουν αλλά κυρίως με το ότι είναι πολύ ακριβό το κόστος της παραγωγής, είναι πολύ χαμηλές οι τιμές των αγροτικών προϊόντων με αποτέλεσμα ο αγρότης να μην μπορεί να επιβιώσει.

Για να κρατηθεί ο πληθυσμός στην περιοχή, για να γίνουν γεννήσεις, για να μεγαλώνουν τα παιδιά μας σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον χρειάζεται η ενίσχυση της Παιδείας – είδα και τους εκπαιδευτικούς νωρίτερα ερχόμενος στο δημαρχείο. Εδώ έχουμε μείωση σχολικών μονάδων, μειώνονται δημοτικά, νηπιαγωγεία που σημαίνει ότι καταρρέει γενικότερα ο πληθυσμός εδώ στην περιοχή. Και φυσικά υπάρχουν και τα τεράστια προβλήματα της Υγείας που αντιμετωπίζει όλη η χώρα, και ιδιαίτερα αυτή η ευαίσθητη περιοχή που χρειάζεται ενίσχυση, στελέχωση των νοσοκομειακών μονάδων, των Κέντρων Υγείας με προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, και μια σειρά τέτοια ζητήματα που και μας απασχολούν και εμάς ως Κόμμα και τα θέσαμε, τα ξέρει άλλωστε και ο κ. Δήμαρχος.

Υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, όχι στα λόγια – ξέρετε ποιο είναι το ΚΚΕ – αλλά με πράξεις, με ενέργειες στη βουλή έτσι ώστε να αναδείξουμε αυτά τα προβλήματα και να πιέσουμε υπουργούς, κυβερνήσεις τους πάντες μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο αλλά και στους δρόμους του αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής”.


Σχολιάστε εδώ