Κτηματολόγιο – Γραφειοκρατία 1-0

Κτηματολόγιο – Γραφειοκρατία 1-0

Θέμα για την ελληνική γραφειοκρατία, η οποία εξακολουθεί να ταλανίζει τους πολίτες στις δημόσιες υπηρεσίες, σχολίασε προχθές σε ανάρτησή του ο Διομήδης Σπινέλλης, καθηγητής Τεχνολογίας Λογισμικού και Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο κ. Σπινέλλης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία μάλιστα απευθύνεται και στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, σχολιάζει τις υπηρεσίες, σημειώνοντας πως «ο υπουργός προσπαθεί», αλλά εκείνες αντιστέκονται «λυσσασμένα».

Ο ίδιος, μιλώντας για το Κτηματολόγιο και τα γραφεία κτηματογράφησης, αναφέρει πως «παρόλο που όλα πλέον γίνονται –θεωρητικά– ηλεκτρονικά, εξακολουθεί να απαιτείται φυσική παρουσία…».

Αμέσως έσπευσε να απαντήσει ο γενικός διευθυντής του Κτηματολογίου Στέφανος Κοτσώλης, αναφέροντας τα εξής: «Πράγματι το ζήτημα της ταυτοπροσωπίας εξ αποστάσεως το έχει λύσει η ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση και έχουμε ήδη δώσει σαφείς οδηγίες στον ανάδοχο να δέχεται και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δικαιολογητικά που ενδεχομένως να λείπουν προκειμένου να ξεπεραστεί το όποιο πρόβλημα στη διαδικασία, αρκεί αυτά να συνοδεύονται από την ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου. Για πρώτη φορά, όλη η διαδικασία της ανάρτησης, από την αρχή μέχρι το τέλος, πραγματοποιείται ψηφιακά, απαλλάσσοντας χιλιάδες πολίτες από την υποχρέωση της φυσικής παρουσίας τους στα γραφεία κτηματογράφησης».

Κάθε βήμα προς τα εμπρός είναι θετικό, συμπληρώνουμε εμείς.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ