Η νύχτα της αλήθειας

Η νύχτα της αλήθειας


Συγγραφέας
ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ 


Ό,τι πίστευες για τη ζωή ανατρέπεται σε μία μόλις νύχτα.

Ένα βρέφος βρίσκεται βουτηγμένο στο αίμα. Όχι το δικό του, αλλά της μητέρας του. Τα στοιχεία οδηγούν με απόλυτη ακρίβεια στον πατέρα, ο οποίος και συλλαμβάνεται. Αποδέχεται την κατηγορία και καταδικάζεται.

Η μικρή Φένια εξαφανίζεται από την κατασκήνωση και σιγά σιγά ξεφυλλίζεται ένα παλιό βιβλίο που κρύβει δεκάδες ανοιχτές πληγές.

Ο ηλικιωμένος Διονύσης κρατάει κλειδωμένα μέσα του τα πιο βαθιά μυστικά, ενώ τα πάντα θα διαταράξει η καταλυτική ορμή της Ελευθερίας.

Εκεί όπου ακροβατεί ο έρωτας με το μίσος, η πίστη με την απιστία και το χρήμα έχει τη δύναμη να καθορίσει τις ζωές, η ανθρωπιά θα βρει έδαφος να ανθίσει σαν ένα ξεχωριστό λουλούδι.

Η Ιθάκη και τα βουνά της Ευρυτανίας γίνονται ο καμβάς για τις πιο συναισθηματικές πινελιές και η Νύχτα της Αλήθειας κρύβει στον ουρανό της μόλις τρία αστέρια. Τρία ολόχρυσα αστέρια.

Απόσπασμα βιβλίου 

Το μωρό ήταν γυμνό. Μπουσούλαγε με κόπο πάνω στο σκληρό μάρμαρο για να τη φτάσει, κάτι που πλήγωνε τη λεπτή του επιδερμίδα, σχεδόν τη χάραζε. Εκείνη απλώς το κοίταζε. Οι παλάμες του βρέφους γλιστρούσαν κι έπεφτε. Χτύπαγε μα πάλι ανασηκωνόταν, εκδηλώνοντας ένα πείσμα άγνωρο και ακατάβλητο. Ήταν μόλις οκτώ μηνών, μα δεν το έβαζε κάτω, κι ας ένιωθε πόνο σε όλο του το κορμάκι. Έκλαιγε πλησιάζοντας προς το σημείο όπου το καλούσε το αρχέγονο ένστικτο· προς το στήθος της μητέρας του, την τροφή, την επιβίωση. Εκείνη απλώς το κοίταζε. Με αγωνία άγγιξε το κορμί της μητέρας. Το στήθος της πρόβαλλε από τη μισάνοιχτη ρόμπα σαν να προσκαλούσε το γυμνό μωρό. Τα δάχτυλά του κολλούσαν. Με μεγάλη προσπάθεια τα άνοιγε, ωστόσο τώρα βρισκόταν ακριβώς μπροστά στον στόχο του. Το κεφαλάκι του έτρεμε από επιθυμία να αρπάξει τη ρώγα, να βρει την άκρη του δικού του νήματος. Με αδημονία έχωσε τη θηλή στο στόμα του και ρούφηξε λαχταρώντας τη γαλήνη. Όμως, όλα φαίνονταν διαφορετικά και πρωτόγνωρα. Το γάλα ήταν ξινό, κίτρινο, σαν χαλασμένο από καιρό. Πύον και νερό ήταν η γεύση του, δίχως καμία από τις ζωογόνες του ουσίες. Όσο κι αν προσπαθούσε, όσο κι αν πάλευε, δεν τα κατάφερνε να τραφεί. Άρχισε και πάλι να κλαίει, να σπαράζει, όμως η μητέρα απλώς το κοίταζε. Το μωρό, που δεν είχε την ικανότητα να καταλάβει από πού προερχόταν αυτή η πρωτοφανής αδιαφορία της μητέρας του, πάσχιζε με πόνο. Την πίεζε με δύναμη και κάθε άγγιγμά του πρόσθετε μια νέα στάμπα στο κορμί της. Μια στάμπα από το ίδιο της το αίμα, εκείνο που είχε βάψει κόκκινο το μάρμαρο και όλο τον κόσμο, τον οποίο το βρέφος δεν είχε ακόμη προλάβει να γνωρίσει. Ήταν μόλις οκτώ μηνών.

Στην κατασκήνωση
Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα …

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, έχοντας ζήσει επίσης στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από όπου και κατάγεται.
Έχει δύο παιδιά, την Ειρήνη και τον Κωνσταντίνο.
Είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει συμμετάσχει σε μουσικές παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεα­τρικές παραστάσεις.
Ασχολείται με τη φωτογραφία (φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί και δημοσιευτεί σε ευρωπαϊκά περιοδικά), είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρρίχηση και τις καταδύσεις.
Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Το παράθυρο της Νεφέλης (2014), Η εξομολόγηση (2015), H Παναγιά της φωτιάς (2016), Το τελευταίο δαχτυλίδι (2017), Αμαλία (2018), καθώς και τα βιβλία του για παιδιά, Στα χνάρια του κουρσάρου Μπαρμπαρόσα (2014), Ο θησαυρός του Κυβερνήτη (2015), Ο δράκος Μπουρμπουλήθρας (2016) και Η συνταγή της ευτυχίας (2016).
Τον Νοέμβριο του 2017 πραγματοποιή­θηκε έκθεση ζωγραφικής εικαστικών με αφορμή το συγγραφικό έργο του Σπύρου Πετρουλάκη στην γκαλερί ΑΓΚΑΘΙ.
Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: [email protected] 


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ 

Κατηγορία: Πεζογραφία Ελληνική, Κοινωνικό
ISBN: 978-618-02-1544-1


Σχολιάστε εδώ