Αλ. Τσίπρας από το Κιλελέρ: Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κατανοεί τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου

Αλ. Τσίπρας από το Κιλελέρ: Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κατανοεί τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το Κιλελέρ, όπου βρέθηκε σήμερα στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θεσσαλία, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι 2», αναφορικά με την πολιτική που εφαρμόζει στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα.

Από το σημείο του «Μνημείου του Αγρότη», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «τον τελευταίο χρόνο, μήνα με τον μήνα, η κατάσταση που βιώνει ο αγροτικός κόσμος επιδεινώνεται, το εισόδημα συρρικνώνεται, οι τιμές πέφτουν, το κόστος παραγωγής αυξάνεται και -δυστυχώς- δεν υπάρχει η αίσθηση να κατανοεί τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου η κυβέρνηση της ΝΔ».

«Σήμερα βρισκόμαστε σε έναν ιστορικό τόπο, στο Κιλελέρ, όπου 110 χρόνια πριν οι αγρότες με αγώνα διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους απέναντι στην εκμετάλλευση των κόπων και των θυσιών τους από τους τσιφλικάδες.

Η δίκαιη επίλυση του αγροτικού ζητήματος τότε, έγινε μέσα από αγώνες και διεκδίκηση και αυτό είναι κάτι που μας δείχνει ότι και τώρα πρέπει να προτάξουμε τη διεκδίκηση αλλά και το σχέδιο.

Μία χώρα που δεν παράγει, που δεν εξάγει, δεν μπορεί να πάει μπροστά. Και αυτός είναι ο λόγος που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Να ενώσουμε τη φωνή μας με τις φωνές δεκάδων χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων προκειμένου η πολιτεία να στηρίξει τις άμεσες ανάγκες τους, αλλά ταυτόχρονα και να συζητήσουμε για την ανάγκη ενός νέου παραγωγικού συμβολαίου.

Το κοινωνικό συμβόλαιο που χρειάζεται η χώρα για να πάει μπροστά θα είναι λειψό αν δεν συνοδεύεται από ένα νέο παραγωγικό συμβόλαιο, που θα αξιοποιεί τις δυνατότητες του τόπου μας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε και με τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κιλελέρ και του Πλατυκάμπου, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του κόμματός του για την αγροτική παραγωγή.


Σχολιάστε εδώ