ΥΠΕΞ: Ποιος πάει πού και γιατί…

ΥΠΕΞ: Ποιος πάει πού και γιατί…

Το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 5 Ιουνίου και αποφάσισε μεταθέσεις πρέσβεων και πληρεξούσιων υπουργών.

Στην Κεντρική Υπηρεσία μετακινούνται οι Δ. Γιαννακάκης από τα Σκόπια, Αν. Πέτροβας από το Μεξικό, Γ. Μαρκαντωνάτος από Χαράρε, Ι. Ταγής από Ριάντ, Δ. Καραμήτσος-Τζιράς από το Λονδίνο, Θ. Δασκαρόλης από το Βερολίνο (με ανάκληση απόφασης μετάθεσής του στην πρεσβεία στη Ρίγα), Μ. Διαμαντή από το Όσλο, Ν. Πατακιάς από το Βατικανό, Αλ. Ζάννος από ΜΑ ΟΑΣΕ, Στ. Τσιέπας από Ζά­γκρεμπ, ο Κ. Ορφανίδης από Ντόχα, Δ. Αζεμόπουλος από Οττάβα, Ελ. Λιανίδου από γενικό προξενείο Στουτ­γκάρδης, Τ. Καταπόδη από ΜΑ ΟΗΕ και Μ. Λυμπερόπουλος από γενικό προξενείο Οδησσού.

• Από την Κεντρική Υπηρεσία σε Αρχή Εξωτερικής Υπηρεσίας:
Η Μ. Μαρινάκη στο Βερολίνο, ο Ανδρ. Παπασταύρου στο Ισλαμαμπάντ, ο Π. Καλογερόπουλος στο Βατικανό, ο Ι. Ραπτάκης στο Λονδίνο, η Κ. Αθανασιάδου στην Οττάβα, η Άννα Κόρκα στο Όσλο, η Ελ. Μιχαλοπούλου στην Ντόχα, ο Γ. Δογορίτης στη Σιγκαπούρη, ο Λ. Καρατσώλης στο Χαράρε, η Αντ. Κατζουρού στο Ζάγκρεμπ, ο Α. Παρέσογλου στην Πράγα, ο Ι. Ιωαννίδης στη θέση πρεσβευτή συμβούλου στην πρεσβεία του Βερολίνου, ο Κ. Κόλλιας στη ΜΑ ΟΑΣΕ, η Κ. Ντούτη στην Κινσάσα και ο Αθ. Κωνσταντόπουλος στο Ριάντ.

• Από Αρχή Εξωτερικής Υπηρεσίας σε άλλη Αρχή Εξωτερικής Υπηρεσίας:
Ο Ρ. Κούνδουρος από την Πρετόρια στα Σκόπια, ο Ευθ. Ευθυμιάδης από την Πράγα στη Ρίγα, ο Αντ. Σγουρόπουλος από το γενικό προξενείο Αγίου Φραγκίσκου στο Ναϊρόμπι, η Αργ. Παπούλια από το γενικό προξενείο Σμύρνης στο Μεξικό, ο Ευθ.-Γ. Κωστόπουλος από το γενικό προξενείο Ερμπίλ στο Ντακάρ.

• Ο Ανδρ. Παπασταύρου θα πληρώνει μέχρι το τέλος της θητείας του την κόντρα με την Αλ. Παπαδοπούλου και έτσι πάει στο Ισλαμαμπάντ.

• Όσο για τον Π. Καλογερόπουλο, αφού έγινε ειδικός απεσταλμένος στο Λονδίνο για να συντονίσει τον επαναπατρισμό των Ελλήνων στη διάρκεια της πανδημίας, ανταμείφθηκε με την πρεσβεία του Βατικανού, αν και μάλλον καλόβλεπε το Λονδίνο. Τώρα, γιατί και οι δύο, ενώ επίκειται συνταξιοδότησή τους τον επόμενο ενάμιση χρόνο, μετατίθενται στο εξωτερικό, κανείς δεν το γνωρίζει…

• Η Μ. Μαρινάκη αναλαμβάνει να ξαναβρεί την επαφή με το Βερολίνο καθώς το Νεοκλασικό δεν είναι ικανοποιημένο με τις επιδόσεις του μέχρι τώρα πρεσβευτή Θ. Δασκαρόλη, ενώ, συνεχίζοντας την παράδοση, η απερχόμενη της ΣΤ’ Διεύθυνσης Προσωπικού Α. Κόρκα πάει για μια ωραία θητεία στο Όσλο. Στη Σιγκαπούρη η Αικ. Κολλιού δεν πρόλαβε να απολαύσει τις πολυτέλειες της βίλας που είχε μισθωθεί για πρεσβευτική κατοικία καθώς στο Υπηρεσιακό ορίσθηκε αντικαταστάτης της ο Γ. Δογορίτης, ο οποίος, με όσα έχουν συμβεί, μάλλον θα πρέπει να ψάξει σύντομα για νέα κατοικία.

• Από το ΥΠΕΞ φεύγει ένας από τους πολύ καλούς γνώστες του Κυπριακού, ο Κ. Κόλλιας, ο οποίος αναλαμβάνει μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΑΣΕ, αφήνοντας ένα σοβαρό κενό, μιας και από το φθινόπωρο δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις στο Κυπριακό.

• Ο Δ. Καραμήτσος – Τζιράς μάλλον πληρώνει το γεγονός ότι η πρεσβεία στο Λονδίνο και το προξενείο δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν επικοινωνιακά την πίεση των ελλήνων πολιτών που ήθελαν να επαναπατρισθούν στη διάρκεια της πανδημίας. Και φυσικά ρόλο έπαιξε το ότι το Λονδίνο ήταν η επιλογή του Ι. Ραπτάκη, ο οποίος διατηρεί φιλική σχέση και με τον Ν. Δένδια και με την Ντ. Μπακογιάννη.

• Στους… τυχερούς η Αργ. Παπούλια, που από μια ξέγνοιαστη θητεία στη Σμύρνη θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει οικογενειακώς το Μεξικό. Στον αντίποδα ο Ευθ. Κωστόπουλος, που έπειτα από μια δύσκολη αλλά καλή θητεία στο Ερμπίλ του Ιρακινού Κουρδιστάν πηγαίνει στο Ντακάρ!

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ