Παν. Πικραμμένος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Δεν έχουμε ανοιχτόμυαλους δικαστικούς λειτουργούς!

Παν. Πικραμμένος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Δεν έχουμε ανοιχτόμυαλους δικαστικούς λειτουργούς!

«Βόμβα» έριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Είπε ευθέως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξή του στην «Κα­θημερινή», ότι μας χρειάζεται μια νέα γενιά ΑΝΟΙΧΤΟ- ΜΥΑΛΩΝ δικαστικών λειτουργών! Που σημαίνει ότι, με την πλήρη γνώση που έχει και τις εμπειρίες που έχει ζήσει ως ανώτατος δικαστικός λειτουργός, έχει διαπιστώσει πως σήμερα το Δικαστικό Σώμα στερείται ανοιχτόμυαλων δικαστών. Βαριά η καταγγελία και ασφαλώς θα προκαλέσει αναταράξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση του δημοσιογράφου της «Καθημερινής» Νότη Παπαδόπουλου «Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το κορυφαίο στοίχημα της κυβέρνησης στον χώρο της Δικαιοσύνης;» η απάντηση του αντιπροέ­δρου της κυβέρνησης ήταν η εξής:

«Δύο λόγους τους οποίους μπορώ να επισημάνω για τα προβλήματα στη Δικαιοσύνη είναι μια νοοτροπία που έχει καλλιεργηθεί στους δικαστές, ο μη έλεγχος της απόδοσής τους, και ο δεύτερος είναι η έλλειψη μέσων η οποία υπάρχει. Τώρα υπάρχει η ευκαιρία. Τι πιο ωραίο μέσα στο πακέτο ενισχύσεων που προαναφέραμε να προ­βλέπεται, για παράδειγμα, η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης της Δικαιοσύνης. Η επιμόρφωση των δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων στα ψηφιακά προγράμματα να αποτελέσει π.χ. προϋπόθεση για την περαιτέρω εξέλιξή τους.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα βοηθήσει πολύ, και είναι πλέον και ώριμη η κατάσταση, γιατί το δέχονται όλοι οι συνάδελφοι δικαστικοί λειτουργοί. Και τέλος, το πλέον σημαντικό ίσως κατ’ εμέ. Το κορυφαίο στοίχημα είναι να δημιουρ­γήσουμε μια νέα γενιά δικαστικών λειτουργών που θα είναι ανοιχτόμυαλοι και ανταγωνιστικοί, με γνώσεις των προβλημάτων και των προκλήσεων της νέας εποχής, και που δεν θα βλέπουν τη σταδιοδρομία τους ως δικαστικών λειτουργών ως μια οιονεί δημοσιοϋπαλληλική σταδιοδρομία».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: thepaper.gr


Σχολιάστε εδώ