Τ. Θεοδωρικάκος: Τα 2,5 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι διασφαλισμένα

Τ. Θεοδωρικάκος: Τα 2,5 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι διασφαλισμένα

Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έργων και δράσεων στους δήμους και στις περιφέρειες όλης της, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, θα εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, την Πέμπτη στις 11:00 στο Ιδρυμα Νιάρχος, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» και το Γιάννη Πρετεντέρη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι το πρόγραμμα θα αρχίσει να «τρέχει» άμεσα, καθώς έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση: «Αυτά είναι χρήματα που θα πέσουν τώρα. Όχι ύστερα από έναν χρόνο. Πέφτουν τώρα στην αγορά και δεν έχουν καμία σχέση με το ευρύτερο αναπτυξιακό πακέτο των 32 δισ. από την Ευρώπη. Ήδη εξελίσσονται 461 έργα, τα οποία είχαν προγραμματισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά δεν είχαν χρηματοδότηση και κινδύνευαν να χαθούν και να δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα. Πρόκειται για δυναμικό πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών ύψους 2,5 δισ. ευρώ, με πηγή χρηματοδότησης το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».

Θεοδωρικάκος: Πακέτο 2,5 δις ευρώ για την Αυτοδιοίκηση την Πέμπτη

«Προτεραιότητα του πρωθυπουργού αποτελεί η ισχυρή στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» ανέφερε σχετικά ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε ότι τα 2,5 δις ευρώ θα διατεθούν άμεσα στην αγορά, καθώς η ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μια «υπόθεση καθοριστικής σημασίας», καθώς εξελίσσονται ήδη περί τα 460 έργα.

Ο υπουργός Εσωτερικών εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία του ελληνικού τουρισμού και εκτίμησε ότι «θεωρώ ότι και η εικόνα που εξέπεμψε ο Πρωθυπουργός από τη Σαντορίνη είναι ότι η Ελλάδα είναι ασφαλέστατος προορισμός».

Στο ίδιο πλαίσιο, «ό, τι και να καταφέρουμε όφελος θα είναι» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και επισήμανε ότι «θα υπάρξει ένα μεγάλο υφεσιακό κύμα πάλι σε όλο τον κόσμο». Έχουμε, ωστόσο, «ένα ισχυρό κεκτημένο σχεδίου, ενότητας και αλληλεγγύης» παρατήρησε ο υπουργός και «εφόσον τα κρατήσουμε αυτά ως κυβέρνηση και ελληνική κοινωνία» θα ανταπεξέλθουμε και τις δυσκολίες στον τουρισμό.

«Είναι τόσο ξεκάθαρος ο Πρωθυπουργός που δεν έχει κανένα νόημα αυτή η συζήτηση» απάντησε ο κ. Θεοδωρικάκος αναφορικά με το ενδεχόμενο εκλογών, όπως και αυτό του ανασχηματισμού.


Σχολιάστε εδώ