Στο 120,9% του ΑΕΠ θα ανέλθει το γαλλικό χρέος!

Στο 120,9% του ΑΕΠ θα ανέλθει το γαλλικό χρέος!

Πάει… καλά και η γαλλική οικονομία: Στο 120,9% του ΑΕΠ θα ανέλθει το γαλλικό χρέος! Τον περασμένο Απρίλιο ο πήχης του χρέους ήταν στο 115% του ΑΕΠ.

Κατά τον υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, η οικονομία της Γαλλίας θα συρρικνωθεί φέτος κατά 11% έναντι 8% που ήταν η αρχική εκτίμηση. Η καταναλωτική δαπάνη θα μειωθεί κατά 10% περίπου, καθώς εκτιμάται ότι τα νοικοκυριά για προληπτικούς λόγους θα αποταμιεύσουν περίπου 100 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ  Γάλλος υπουργός Οικονομικών έδωσε για πρώτη φορά πληροφορίες για τις διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel».

«Η Ευρώπη ήταν πολύ κοντά στην καταστροφή το βράδυ της 7ης προς 8η Απριλίου. Ήταν απίστευτα σκληρές και δύσκολες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμη και έπειτα από ώρες, δεν υπήρχε συμφωνία. Φοβόμουν πολύ ότι όλα θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια καταστροφή»

«Ο Γάλλος πρόεδρος και τρεις κυρίες έσωσαν αυτήν την ήπειρο σε μια από τις χειρότερες κρίσεις της: η Άγκελα Μέρκελ, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η Κριστίν Λαγκάρντ. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρώπης»…

Απορούμε βέβαια γιατί να ήταν τόσο σκληρές οι διαπραγματεύσεις; Την πανδημία δεν την έφερε ο κόσμος!

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ