Απίστευτη κατασπατάληση στις πρεσβευτικές κατοικίες

Απίστευτη κατασπατάληση στις πρεσβευτικές κατοικίες

-Η Σιγκαπούρη έχει τα πρωτεία: 20.000 ευρώ τον μήνα το νοίκι!

Επανήλθε στην επικαιρότητα, με αφορμή την πρεσβεία μας στη Σιγκαπούρη, το σοβαρότατο θέμα που αφορά την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος με την ενοικίαση γραφείων και κατοικιών στο εξωτερικό για τις ανάγκες των διπλωματικών αρχών της χώρας αλλά και των διπλωματών.

Δεν είναι δυνατόν και δημιουργεί μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα να υπάρχει αυτήν τη στιγμή ελληνική πρεσβευτική κατοικία, όπως αυτή της Σιγκαπούρης, με ενοίκιο (τουλάχιστον αυτό καταγραφόταν στη «Διαύγεια» μέχρι και το 2018) που φθάνει τα 20.000 ευρώ μηνιαίως. Και ανεξαρτήτως αν οι κακές γλώσσες λένε ότι ήταν και αυτό ένα από τα bonus που εξασφάλισε η πρεσβευτής κ. Κολιού, καθώς πριν πάρει αυτήν τη μετάθεση υπηρετούσε ως στενότατη συνεργάτης του Νίκου Κοτζιά (επικεφαλής της Διεύθυνσης Διοικητικού).

Η Σιγκαπούρη δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Είναι αναγκαίο άμεσα να υπάρξει σχέδιο αναδιοργάνωσης των Αρχών Εξωτερικού, τόσο με τη λειτουργία νέων Αρχών και κλείσιμο παλιών αλλά και με συντονισμό για την εξοικονόμηση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού. Δεν είναι λίγες οι πρωτεύουσες όπου οι ελληνικές Αρχές είναι διάσπαρτες σε διάφορα γραφεία, με αποτέλεσμα να γίνεται κατασπατάληση των όλο και πιο πιεσμένων οικονομικών του ΥΠΕΞ.

Άλλωστε, δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι πλέον έχουν προστεθεί στο μισθολόγιο του ΥΠΕΞ και οι ακόλουθοι Τύπου στο εξωτερικό και αυτό έγινε χωρίς να υπάρξει αντίστοιχη πρόβλεψη για αύξηση του προϋπολογισμού. Και σε ό,τι αφορά τις πρεσβευτικές κατοικίες, αρκεί και ένα έστω πολυτελές διαμέρισμα, δεν είναι υποχρεωτική ούτε η πισίνα ούτε ο μεγάλος κήπος. Εξάλλου δεν είναι αυτά που προσδίδουν κύρος στη χώρα, ούτε καθιστούν πιο αποτελεσματική την άσκηση της εξωτερικής μας πολιτικής…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ