Άνοιγμα σχολείων τώρα στο Δροσερό – Πολύ σωστές οι επισκέψεις που έπραξε η ΠτΔ

Άνοιγμα σχολείων τώρα στο Δροσερό – Πολύ σωστές οι επισκέψεις που έπραξε η ΠτΔ

Διαμαρτυρήθηκε ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας, ένας από τους πιο σταθερούς υποστηρικτές του τουρκισμού στη Θράκη, επειδή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου δεν τους επισκέφθηκε στα γραφεία τους για να τους συναντήσει. Πολύ ορθά έπραξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς φυσικά υπάρχουν εκπρόσωποι της μειονότητας και οι μουφτήδες της και οι βουλευτές της και οι εκπρόσωποί της σε μαζικούς φορείς. Και φυσικά εκπρόσωποι της μειονότητας δεν είναι οι διάφορες ομάδες που κινούνται πέριξ του τουρκικού προξενείου.

Σε αντίθεση με όσους ασχολούνται με τη Θράκη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης και γνωστή ακτιβίστρια των Ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάνογλου. Μια γυναίκα που, σε πείσμα όλων, συνεχίζει τον αγώνα της για την ομαλή κοινωνική ένταξη της κοινότητας των Ρομά, τον τερματισμό των εις βάρος τους διακρίσεων και κυρίως για την απόκρουση της επίθεσης που δέχεται το Δροσερό, μια μεγάλη κοινότητα των Ρομά, από τους εκπροσώπους του τουρκισμού, καθώς δεν μπορούν να αντέξουν ότι οι Ρομά μπορεί να ξεφύγουν από τη συστηματική επιχείρηση τουρκοποίησής τους.

Και το βασικό θέμα δεν είναι άλλο από τη δημιουργία σχολείων στο Δροσερό, κάτι που οφείλει η Πολιτεία στους πολίτες της, όπως και να μην εγκαταλείπει το Δροσερό σε αυτούς που θέλουν να το γεμίσουν τζαμιά και τουρκόφωνα σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ