Nike: «Ας γίνουμε όλοι μέρος της αλλαγής»

Nike: «Ας γίνουμε όλοι μέρος της αλλαγής»

Ένα τολμηρό σποτ κυκλοφόρησε η Nike, με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και ό,τι ακολούθησε, και λέει όσα η πλευρά Τραμπ και αυτοί που τον ακολουθούν επιμένουν να αγνοούν.

Η Nike μας έχει δείξει διαχρονικά ότι είναι μια εταιρεία που τολμά να παίρνει θέση στα κοινωνικά προβλήματα της Αμερικής και να στέλνει ηχηρά μηνύματα με τις διαφημιστικές καμπάνιες της, κάτι που τη βάζει στο στόχαστρο των συντηρητικών και ακραίων στοιχείων της αμερικανικής κοινωνίας.

Έτσι και αυτήν τη φορά, αντιστρέφοντας το δικό της διαχρονικό trademark «Just Do it», προτρέπει τώρα τους Αμερικανούς να κάνουν το αντίθετο.

Ποια είναι η έκκληση όμως της εταιρείας προς τους Αμερικανούς;

«Για μια φορά… Μην το κάνεις (Don’t do it)… Μην παριστάνεις πως δεν υπάρχει πρόβλημα στην Αμερική… Μην αγνοείς τον ρατσισμό… Μη δέχεσαι την αφαίρεση αθώων ζωών… Μη βρίσκεις άλλες δικαιολογίες…Μη σκέφτεσαι πως όλο αυτό δεν επηρεάζει… Μην κάθεσαι αμέτοχος και σιωπηλός… Μη νομίζεις πως δεν μπορείς να είσαι μέρος της αλλαγής… Ας γίνουμε όλοι μέρος της αλλαγής».

Να επισημάνουμε ότι από τους πρώτους που έκαναν retweet το σποτ ήταν η Adidas, που είναι και η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της Nike.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ