Φ. Γεννηματά: Εθνική γραμμή στα Ελληνοτουρκικά

Φ. Γεννηματά: Εθνική γραμμή στα Ελληνοτουρκικά

Τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ζητάει με επιτακτικό τρόπο η Φ. Γεννηματά, προκειμένου να χαραχθεί μια εθνική γραμμή στα ελληνοτουρκικά και να τεθούν οι «κόκκινες γραμμές» της χώρας μας. «Θεωρώ ότι όσον αφορά τα εθνικά μας θέματα έχουμε υποχρέωση να καθίσουμε όλοι γύρω από ένα τραπέζι και να συμφωνήσουμε σε μια εθνική γραμμή», σημείωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου».

Παράλληλα προειδοποιεί για τους κινδύνους που εγκυμονεί για την Ελλάδα η στρατηγική που εφαρμόζει η Άγκυρα. «Δεν χρειάζεται εφησυχασμός, γιατί η Τουρκία έχει αναθεωρητικό σχέδιο. Δεν είναι μόνο το Προσφυγικό, δεν είναι πρόσκαιρο, δεν έχει σημασία αν σταμάτησαν οι ροές το προηγούμενο διάστημα γιατί είχαμε την πανδημία ή γιατί δεν ήταν καλός ο καιρός», πρόσθεσε.

Η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι στόχος της Τουρκίας είναι «να αποσταθεροποιήσει τη χώρα μας για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τα παράνομα σχέδιά της στη Μεσόγειο και το Αιγαίο». Πέρα από τη χάραξη μιας εθνικής γραμμής που θα έχει τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων, κατά την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής πρέπει ακόμη η χώρα μας να στείλει «μήνυμα αποφασιστικότητας» προς τους εταίρους μας, στον διεθνή παράγοντα. Διότι, όπως επισήμανε, «έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να γνωρίζουν όλοι και ποιες είναι οι θέσεις της Ελλάδας και πόσο αποφασισμένη είναι να τις υπερασπιστεί».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ