Επίδοτηση σειρών για ιντερνετικές πλατφόρμες με προσθήκη στο “Νόμο Κρέτσου

Επίδοτηση σειρών για ιντερνετικές πλατφόρμες με προσθήκη στο “Νόμο Κρέτσου

-Αύξηση της επιχορήγησης από το ΕΚΟΜΕ

Επιπλέον κίνητρα για τις οπτικοακουστικές παραγωγές συμπεριελήφθησαν στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής διακυβέρνησης «”Επιτάχυνση και Απλούστευση της Ενίσχυσης Οπτικοακουστικών Έργων, Ενίσχυση της Ψηφιακής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις” που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Το ποσό της επιχορήγησης αυξάνεται από 35% σε 40% για το ποσό των επιλέξιμων δαπανών στα έργα που καταθέτουν αίτημα ενίσχυσης στο ΕΚΟΜΕ.

Επανακαθορίζονται προς τα κάτω επίσης τα ελάχιστα ποσά των επιλέξιμων δαπανών για τις ταινίες μυθοπλασίας, τα ντοκιμαντέρ, τις τηλεοπτικές σειρές, τα βιντεοπαιχνίδια ενώ για πρώτη φορά εντάσσονται και οι ταινίες μικρού μήκους. Σημαντική είναι διάταξη που προβλέπει πως όλα τα έργα με δυνατότητα διανομής σε πολλές πλατφόρμες όπως σε web tv, Netflix, social media υπάγονται στο καθεστώς ενίσχυσης. Στους δικαιούχους ενισχύσεων προστίθενται και νέοι φορείς, μεταξύ αυτών και η ΕΡΤ αλλά και ιντερνετικές πλατφόρμες. Στην περίπτωση της ΕΡΤ ελλοχεύει ο κίνδυνος της καταγγελίας στην  ΕΕ για κρατική ενίσχυση, καθώς ο φορέας λαμβάνει το ανταποδοτικό τέλος από τα νοικοκυριά

Προβλέπεται σειρά άλλων διαδικαστικών διευκολύνσεων για τις εταιρείες παραγωγής με σημαντικότερη ότι δεν θα απαιτείται η δημοσίευση της απόφασης ενίσχυσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αλλά θα αρκεί η ανάρτησή της στη Διαύγεια!  Τέλος παρέχονται επιπλέον κίνητρα έκπτωσης φόρου που αντιστοιχεί σε ποσοστό 30% των επιλέξιμων δαπανών και στις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την παραγωγή ή την εκτέλεση παραγωγής οπτικοακουστικών έργων, καθώς και με την διασυνοριακή παραγωγή οπτικοακουστικών έργων.

typologies.gr


Σχολιάστε εδώ