Παράταση μέχρι τέλος του χρόνου της προστασίας της α’ κατοικίας

Παράταση μέχρι τέλος του χρόνου της προστασίας της α’ κατοικίας

-Προτείνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά

«Ήταν η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που νομοθέτησε την προστασία της πρώτης κατοικίας», θύμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra για τα «κόκκινα» δάνεια. Και πρόσθεσε:

«Εμείς αυτό που προτείνουμε είναι να παραταθεί κατ’ αρχάς ο νόμος του ΠΑΣΟΚ μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ε­ντελώς αναποτελεσματικός. Περίπου 50.000 και πλέον αιτήσεις κατατέθηκαν και κατάφεραν να βγουν ρυθμίσεις μονάχα σε 800. Η παράταση που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης τι σημαίνει; Μια ρύθμιση άλλων 300 υποθέσεων. Σταγόνα στον ωκεανό, ιδιαίτερα την ώρα που αυξάνονται τα “κόκκινα” δάνεια και οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών και των οικογενειών. Προτείναμε να υπάρξει μια διακομματική επιτροπή στη Βουλή για να μπορέσουμε να ακούσουμε τις απόψεις των ειδικών και των ανθρώπων που πλήττονται και να μπορέσουμε να καταλήξουμε από κοινού όλες οι πολιτικές δυνάμεις σε μια πρόταση. Το αποδέχτηκαν όλα τα κόμματα πλην της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει ανταποκριθεί».

Σε όλη αυτή την ιστορία των «κόκκινων» δανείων μεγάλη ευθύνη έχουν οι τράπεζες. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αποκάλυψε ότι «από το 2016 είχα προτείνει τη δημιουργία μιας bad bank και έπεσαν όλοι να με φάνε λέγοντας “η Γεννηματά, η λαϊκίστρια”. Τώρα αυτή η πρόταση κερ­δίζει κάθε μέρα έδαφος και στην Ευρώπη και άκουσα πριν από λίγο καιρό τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να επαναλαμβάνει και να υιοθετεί την πρότασή μας».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ