Ανασχηματισμό κάνει στο κόμμα ο Τσίπρας

Ανασχηματισμό κάνει στο κόμμα ο Τσίπρας

-Ποιοι έρχονται, ποιοι φεύγουν

Σε αλλαγές προσώπων που κατέχουν θέσεις-κλειδιά στον ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται ο Αλ. Τσίπρας προκειμένου να προσδώσει μεγαλύτερη δυναμική στην αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση είναι ειλημμένη, μένει μόνο να καθοριστεί ο χρόνος, αν θα είναι εντός της θερινής περιόδου ή θα μετατεθεί για τις αρχές Σεπτεμβρίου. Τον άλλο μήνα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις εκλογές, διάστημα στο οποίο ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να τεστάρει τις επιδόσεις των στελεχών που απαρτίζουν τη λεγόμενη «σκιώδη κυβέρνηση».

Σε γενικές γραμμές είναι ικανοποιημένος, πλην όμως υπάρχουν τομείς όπου η αντιπολιτευτική δράση του κόμματος ήταν υποτονική και για τον λόγο αυτό η αλλαγή προσώπων είναι από επιβεβλημένη έως αναπόφευκτη. Οι μεγαλύτερες αδυναμίες εντοπίζονται σε τομείς όπως η Οικονομία (Ν. Παππάς), αν και το κενό καλύπτει ο τομεάρχης Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος. Επιπλέον, το όνομα του κ. Παππά ενεπλάκη και στην υπόθεση με το VAR, όπου υπάρχουν κατηγορίες για υπερκοστολόγηση.

«Κομμένοι» πρέπει να θεωρούνται οι τομεάρχες Άμυνας Θ. Δρίτσας και Δικαιοσύνης Σπ. Λάππας. Και αυτό διότι, παρά τα σημαντικά γεγονότα που εξελίσσονται στον τομέα τους, οι επιδόσεις τους είναι κατώτερες του προσδοκώμενου. Απογοήτευση επικρατεί στην Κουμουνδούρου για τη μέχρι τώρα πορεία του Γ. Βαρεμένου στον τομέα Υποδομών και Μεταφορών αλλά και της Κ. Νοτοπούλου στον Τουρισμό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αντικατασταθούν από στελέχη πιο έμπειρα, αλλά πρωτίστως πιο δυναμικά. «50-50» είναι τα πράγματα για τον τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτη, ο οποίος καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες.

Στο μεταξύ, εντός του τρέχοντος μήνα αναμένονται να γίνουν τα… αποκαλυπτήρια του νέου ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ – τη σχετική αναγγελία θα κάνει ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ονομασία που προκρίνεται είναι ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ενώ η αντιπρόταση είναι ΣΥΡΙΖΑ-Πράσινη Συμμαχία, η οποία αυτήν τη στιγμή συγκεντρώνει περιορισμένες πιθανότητες. Πάντως, όποιο από τα δυο κι αν επιλεγεί, θα πρέπει να ε­γκριθεί από το Συνέδριο, που ήταν πραγματοποιηθεί μέσα στην άνοιξη, αλλά αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας. Από Σεπτέμβριο και βλέπουμε, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ