Το αθηναϊκό clasico – AEK vs Παναθηναϊκός

Το αθηναϊκό clasico – AEK vs Παναθηναϊκός

Πρεμιέρα των play off και δεσπόζει το αθηναϊκό «clasico», AEK εναντίον Παναθηναϊκού.

Το σημερινό παιχνίδι είναι το 66ο με γηπεδούχο την Ένωση, και 7ου σε επίπεδο play off αλλά το πρώτο με άδειες κερκίδες λόγο του κορονοϊού.

Μόνο 300 άτομα θα δούν τον αγώνα απόψε (21:30 Novasports) με μάσκες, αποστάσεις ασφαλείας και γενικά όλα τα μέτρα που τόσο ξαφνικά μπήκαν στη ζωή μας.

Η προϊστορία είναι μοιρασμένη: 28 νίκες η ΑΕΚ, 22 ο Παναθηναϊκός και τα υπόλοιπα ματς (15) έχουν λήξει ισόπαλα. Η κοινή έδρα (ΟΑΚΑ) που χρησιμοποιούν τα τελευταία χρόνια οι δύο ομάδες δεν επιτρέπει αναλύσεις περί «δυναμικής» του γηπεδούχου, αφού άλλωστε το ματς θα είναι κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Σέρχιο Αραούχο έχει πετύχει τρία γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού και θέλει ακόμα ένα για να φτάσει τον Μίμη Παπαϊωάννου για να γίνει πρώτος σκόρερ στα χρονικά των αθηναϊκών ντέρμπι με γηπεδούχο την ΑΕΚ:

ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ (ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΗΝ ΑΕΚ)

-Για την ΑΕΚ τα περισσότερα γκολ έχει ο Μίμης Παπαϊωάννου (4) και  ακολουθούν με τρία οι Σέρχιο Αραούχο, Κώστας Νεστορίδης, Θωμάς Μαύρος και Κώστας Νικολαΐδης
-Για τον Παναθηναϊκό, τέσσερα τέρματα εχει ο Αντώνης Αντωνιάδης και από τρία οι Κριστόφ Βαζέχα και Δημήτρης Σαραβάκος με 3.
– Υπάρχουν, επίσης, 7 ποδοσφαιριστές που έχουν σκοράρει και για τις δύο ομάδες σε μεταξύ τους αγώνα, ανεξαρτήτως έδρας. Αυτοί είναι οι: Τάσος Κρητικός (2 ΑΕΚ – 2 ΠΑΟ), Κώστας Χριστοδούλου (1 ΑΕΚ – 3 ΠΑΟ), Βαγγέλης Βλάχος (2 ΑΕΚ – 1 ΠΑΟ), Δημήτρης Σαραβάκος (1 ΑΕΚ – 9 ΠΑΟ), Νίκος Λυμπερόπουλος (7 ΑΕΚ – 2 ΠΑΟ), Κώστας Κατσουράνης (2 – 2 ΠΑΟ), Βίκτωρ Κλωναρίδης (2 ΑΕΚ – 1 ΠΑΟ).

Κοινός παρονομαστής στο αποψινό ντέρμπι θα είναι ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος έχει περάσει από τις δύο ομάδες τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής! Επίσης, αμφότερες τις φανέλες έχουν φορέσει οι Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κλωναρίδης.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιάστε εδώ