Κορονοϊός: Μετά την χαλάρωση των μέτρων έρχεται η ανησυχία  – Συναγερμός σε Ξάνθη και Κιλκίς

Κορονοϊός: Μετά την χαλάρωση των μέτρων έρχεται η ανησυχία – Συναγερμός σε Ξάνθη και Κιλκίς

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ μετά την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας. Μάλιστα η κυβέρνηση προχωρά σε μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ξάνθη και το Κιλκίς, λόγω της αύξησης της διασποράς.

Η πορεία διασποράς στη χώρα μας

Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 15 νέα κρούσματα του κορωνοϊού. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2952 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 55.2% άνδρες.

Καταγράφηκε ένας θάνατος, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 180 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (77.8% άνδρες).

Στην περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης όπου και παρατηρήθηκαν συνεχή κρούσματα κορωνοϊού η κυβέρνηση αποφάσισε να ενεργοποιήσει ειδικό σχέδιο. Η απόφαση πάρθηκε μετά από έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτη Αρκουμανέα, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο, τον Δήμαρχο Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη και τον Δήμαρχο Μύκης, Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν αργά χθες το βράδυ.

Το σχέδιο περιλαμβάνει μοριακούς ελέγχους στους κατοίκους από υγειονομικά συνεργεία του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με το xanthinea.gr στην περιοχή το πρόγραμμα λήψης δειγμάτων θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 από 9:00 έως 19:00, στον οικισμό Εύλαλο, στο Αγροτικό Ιατρείο απέναντι από το Δημαρχείο, όπου θα υπάρχει συνεργείο του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι δειγματοληψίες ενδέχεται να συνεχιστούν και το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.


Σχολιάστε εδώ