Η Χαρούλα “έβαλε το Δεύτερο…”

Η Χαρούλα “έβαλε το Δεύτερο…”

Χθες η Χαρούλα Αλεξίου στην εκπομπή του Φώτη Απέργη  στο Δεύτερο Πρόγραμμα έκανε τη μεγάλη ανακοίνωση.: Αποχωρεί από το τραγούδι. Μια σημαντική στιγμή για το ελληνικό τραγούδι από μια μοναδική ερμηνεύτρια.

Η Χαρούλα Αλεξίου, έκανε την επιλογή να ανακοινώσει την απόφασή από έναν σταθμό  σε εθνική εμβέλεια, σημείο αναφοράς για το ελληνικό τραγούδι. Πρόκειται για το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το οποίο έκλεισαν το 2013 μαζί με την υπόλοιπη ΕΡΤ η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τον Αντώνη Σαμαρά, με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ που είχε την αντιπροεδρία στην κυβέρνηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο

Από τότε έγινε μια τεράστια προσπάθεια στην ΕΡΑ να ανακάμψει, λειτουργώντας το σύνολο των ραδιοφωνικών της προγραμμάτων. Οι σταθμοί της  της ΕΡΤ, αργά και σταθερά, απέκτησαν ξανά δύναμη , όχι την ίδια σε σχέση με το παρέλθόν, αλλά συστήθηκαν ξανά στους ακροατές του.

Και να που, μέσα στην πανδημία, το Kosmos, με διευθυντή τον Ιωσήφ Βάγγερ και το Δεύτερο ήταν από τους λίγους μουσικούς σταθμούς που είχαν αύξηση της απήχησής τους, σε αντίθεση τα “ψυχαγωγικά” μουσικά προγράμμα της ιδιωτικής ραδιοφωνίας. Πίσω από το χτίσιμο των θεμελίων της Ραδιοφωνίας, βρίσκεται ένας άνθρωπος που εργάζεται πολύ σκληρά και είναι ο Πάνος Χρυσοστόμου, συντονίζοντας το έργο των προγραμμάτων. Από τη σιγή και το μαύρο του έδωσε υπόσταση και φωνή.  Ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ως υπεύθυνος για το ραδιόφωνο στην ΕΡΤ και μέλος του ΔΣ της εταιρείας. διεύρυνε τους ορίζοντες των προγραμμάτων.

Εν μέσω της επιλογής των νέων προσώπων και στα ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΤ, το ερώτημα είναι αν θα έχουμε μια επιστροφή στο παρελθόν ή μια εκτίναξη προς το μέλλον.

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται το τραγούδι του Δευτέρου Προγράμματος, δια χειρός Σ. Κραουνάκη, σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, με την ερμηνεία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη

“Βάλε το Δεύτερο
σε χρόνο ελεύθερο,
με “τα τραγούδια της παρέας”
σ’ Αθήνα και Πειραιάς
βάλε το δεύτερο βάλε το Δεύτερο”

typologies.gr


Σχολιάστε εδώ