Οργιάζει το τουρκικό παρακράτος στη Θράκη

Οργιάζει το τουρκικό παρακράτος στη Θράκη

-Και εμείς πέρα βρέχει…

Κανείς δεν ασχολήθηκε στην Αθήνα και καμιά ανακοίνωση δεν διαβάσαμε, καμία αντίδραση δεν ακούσαμε για την αποκάλυψη ιστοσελίδας τούρκου δημοσιογράφου που ζει αυτοεξόριστος στη Σουηδία, με επίσημα έγγραφα μάλιστα, για τη δράση μυστικών πρακτόρων στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, που παρακολουθούν τουλάχιστον τους τούρκους πολίτες που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα, κυνηγημένοι από το καθεστώς Ερντογάν…

Περιμέναμε ότι στοιχειωδώς η Ελληνική Πολιτεία θα είχε αντιδράσει και θα είχαν ζητηθεί εξηγήσεις από την τουρκική πρεσβεία, καθώς τέτοιες δραστηριότητες παραβιάζουν και υπερβαίνουν τους όρους διαπίστευσης των τούρκων διπλωματών.

Και, φυσικά, αν έχει ζητηθεί η απομάκρυνση των συγκεκριμένων πρακτόρων της ΜΙΤ, που θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι.

Όμως συμβαίνει κάτι ακόμη πιο τραγικό, με στόχο έλληνες πολίτες, μουσουλμάνους στο θρήσκευμα. Ο
Ιμπράμ Ονσούνογλου σε άρθρο του (που αλιεύσαμε στα tourkikanea.gr) περιγράφει μια άγνωστη, αλγεινή εικόνα που επιβάλλει στη Θράκη το τουρκικό παρακράτος και το προξενείο, βάζοντας έλληνες μειονοτικούς που αντιστέκονται στη χειραγώγησή τους από την Τουρκία σε μαύρη λίστα απαγόρευσης εισόδου στην Τουρκία. Και αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το εάν κάποιος ταξιδεύει ή όχι στην Τουρκία, καθώς αρκετοί από αυτούς τους έλληνες πολίτες έχουν κατηγορηθεί ότι είχαν σχέσεις (όπως και ο ίδιος ο κ. Ερντογάν) με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν και συνεπώς με την άφιξή τους στην Τουρκία μάλλον θα κατέληγαν σε καμιά φυλακή.

Όμως η συμπερίληψή τους στη μαύρη λίστα στιγματίζει τους ίδιους και τις οικογένειές τους στον χώρο της μειονότητας αλλά και στοχοποιεί συγγενείς τους που ζουν στην Τουρκία. Για πολλούς υπάρχει και ο στυγνός εκβιασμός, καθώς προκειμένου να βγουν από τη μαύρη λίστα υποχρεώνονται είτε να κάνουν δήλωση μετάνοιας είτε να καταδώσουν άλλους μειονοτικούς που θεωρούν ότι μπορεί να είχαν σχέση με το κίνημα Γκιουλέν. Σχεδόν διακόσιοι έλληνες πολίτες έχουν μπει σε αυτή τη μαύρη λίστα, καθώς και δύο γνωστές μειονοτικές ιστοσελίδες, στις οποίες έχει αποκλειστεί η πρόσβαση από χρήστες στην Τουρκία.

Απορούμε για ποιον λόγο κανείς δεν μιλά, ούτε καν οι πολιτικοί ταγοί της μειονότητας, αλλά τουλάχιστον οφείλει το κράτος να ζητήσει εξηγήσεις για αυτήν την αντιμετώπιση των ελλήνων πολιτών. Βεβαίως, μάλλον υπερβολικά πράγματα ζητάμε, μια και τουλάχιστον οι δύο μειονοτικές ιστοσελίδες που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο του τουρκικού κράτους και παρακράτους έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους και από την Πολιτεία και από τους τοπικούς παράγοντες που ασκούν τη μειονοτική πολιτική. Λες και άπαντες φοβούνται μην πάνε κόντρα στο φιρμάνι της ΜΙΤ και του προξενείου.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ