ΗΠΑ: Φέτος αναμένεται να αναδυθούν από το έδαφος εκατομμύρια τζιτζίκια μετά από 17 χρόνια

ΗΠΑ: Φέτος αναμένεται να αναδυθούν από το έδαφος εκατομμύρια τζιτζίκια μετά από 17 χρόνια

Δεν τους έφθανε ο κορονοϊός, από τον οποίο μετρούν μέχρι τώρα πάνω από 100.000 νεκρούς, ήρθε η επιδρομή από σφήκες-«δολοφόνους», ενώ μέσα στους επόμενους μήνες περιμένουν οι Αμερικανοί άλλη μια δοκιμασία, αφού φέτος αναμένεται να αναδυθούν από το έδαφος εκατομμύρια τζιτζίκια μετά από 17 χρόνια.

Είναι πολύ πιθανόν να κάνουν την εμφάνισή τους μέχρι και 1,5 εκατομμύριο τζιτζίκια ανά στρέμμα σε περιοχές όπως η Νοτιοδυτική Βιρτζίνια, σε περιοχές της Βόρειας Καρολίνας και της Δυτικής Βιρτζίνια.

Ευτυχώς, τα τζιτζίκια δεν είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Το χειρότερο είναι ο θόρυβος που κάνουν, ο οποίος μπορεί να γίνει ενοχλητικός. Ωστόσο, αποτελούν κίνδυνο για τις ορχιδέες, τα αμπέλια και τα δέντρα λόγω των συνηθειών ωοτοκίας των θηλυκών τους.

«Τα τζιτζίκια μπορούν να εμφανιστούν σε συντριπτικούς αριθμούς και οι καλλιεργητές σε αυτές τις περιοχές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί», δήλωσε ο Νταγκ Φάιφερ, καθηγητής στο Τμήμα Εντομολογίας του Virginia Tech.

Τα τζιτζίκια εμφανίζονται είτε κάθε χρόνο είτε περιοδικά. Μεγάλο μυστήριο παραμένει το γιατί τα περιοδικά τζιτζίκια εμφανίζονται μόνο κάθε 13 ή 17 χρόνια, αλλά θεωρούν ότι γίνεται για να αποφεύγεται ο συγχρονισμός τους με τους κύκλους αναπαραγωγής των θηρευτών τους.

(Με πληροφορίες από CNN)

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: life-events.gr


Σχολιάστε εδώ