Το 81% των επαγγελματιών είχε ζημίες!

Το 81% των επαγγελματιών είχε ζημίες!

Μαύρα είναι τα… μαντάτα από την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, όπως αυτά προκύπτουν από την έρευνα που διενήργησε η Opinion Poll σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο του Πειραιά. Οι… πληγές που προκάλεσε η πανδημία και στην πορεία το lockdown είναι βαθιές και σε ορισμένες περιπτώσεις μη επουλώσιμες.

Πιο συγκεκριμένα, από την έρευνα προέκυψε ότι το 81% των επαγγελματιών του λεκανοπεδίου απά­ντησε ότι υπέστη ζημίες από το lockdown και μόνο το 19% απάντησε αρνητικά. Το 63% των επαγγελματιών θεωρεί ότι έχει εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της επιχείρησής του, ενώ το 37% ότι δεν την έχει εξασφαλίσει. Ακόμη, το 24% πιστεύει ότι ίσως αναγκαστεί να κλείσει την επιχείρησή του, ενώ ένα 26% απά­ντησε ότι ίσως χρειαστεί να προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού τους επόμενους μήνες. Όσον αφορά τον βαθμό αισιοδοξίας, το 45% των επαγγελματιών δήλωσε αισιόδοξο για τις προοπτικές της επιχείρησής του, το 43% λίγο και το 11% καθόλου.

Ποικίλλουν οι απαντήσεις όσον αφορά τη διάρκεια που θα έχει η οικονομική κρίση: Το 9% εκτιμά ότι θα κρατήσει μέχρι έξι μήνες, το 31% μέχρι έναν χρόνο, το 27% μέχρι δύο χρόνια, ενώ ένα 4% πιστεύει ότι θα διαρκέσει περισσότερα από δύο χρόνια.

Σε γενικότερο επίπεδο, το 56% απάντησε ότι η κατάσταση επηρέασε πολύ και αρκετά το βιοτικό επίπεδο της οικογένειάς του, ενώ το 44% λίγο και καθόλου. Όσον αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το 27% των επαγγελματιών δήλωσε αισιόδοξο, το 20% λίγο αισιόδοξο και το 32% καθόλου αισιόδοξο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ