Κατάληψη στη Δικαιοσύνη έκαναν οι γυναίκες!

Κατάληψη στη Δικαιοσύνη έκαναν οι γυναίκες!

– Διεκδικούν την ηγεσία του Αρείου Πάγου και του ΣτΕ

Σε γυναικεία υπόθεση εξελίσσονται οι ηγετικές θέσεις της Δικαιοσύνης. Ενώ μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν δυσεύρετες στα ανώτατα κλιμάκια, τώρα έχουν κάνει… κατάληψη! Την ίδια στιγμή οι άνδρες υποχωρούν σταθερά και πολύ σύντομα θα αποτελούν ισχνή μειοψηφία.

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου προέκυψε ότι οι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι έξι, εκ των οποίων οι τρεις γυναίκες: Μαίρη Σαρπ, Μαρία Καραμανώφ, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, Ιωάννης Γράβαρης, Δημήτριος Σκαλτσούνης και Μιχαήλ Πικραμένος. Για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου και οι έξι υποψήφιοι είναι γυναίκες!

Έχουμε και λέμε: Αγγελική Αλειφεροπούλου, Ειρήνη Καλού, Δήμητρα Κοκοτίνη, Ασπασία Μαγιάκου, Αλτάνα Κοκκοβού και Αβροκόμη Θούα. Ενώ για τις πέντε κενές θέσεις αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου οι υποψήφιοι είναι δεκατέσσερις, οι εννιά εξ αυτών είναι γυναίκες: Αρτεμισία Παναγιώτου, Διονυσία Μπιτζούνη, Μαρία Νικολακέα, Κωστούλα Φλουρή – Χαλεβίδου, Παρασκευή Καλαϊτζή, Ναυσικά Φράγκου, Μαρία Τζανακάκη – Σαραντάκη, Αρετή Παπαδιά, Μαρία Γεωργίου και οι Γεώργιος Χοϊμές, Γεώργιος Παπαηλιάδης, Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου, Νικόλαος Πιπιλίγκας και Γεώργιος Αποστολάκης.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ