Τα έκαναν μαντάρα στο ΥΠΕΞ
-Τα εσωτερικά πυρά άναψαν φωτιά – Πιάστηκαν όλοι αδιάβαστοι
Στο Νεοκλασικό μάλλον τα έκαναν μαντάρα στο επικοινωνιακό κομμάτι όσον αφορά το περιστατικό στον Έβρο. Ήταν πάντως μια καλή ευκαιρία να αντιληφθούν άπαντες, και ο ίδιος ο κ. Δένδιας, ότι στη θέση του υπουργού Εξωτερικών δεν χωράνε χαλαρότητες όταν αναφερόμαστε σε κρίσιμα και σοβαρά ζητήματα. Ούτε είναι χρήσιμο να παραχωρεί συνεντεύξεις κάθε τρεις και λίγο, καθώς εκτός των άλλων πάντα η συχνότητα αυτή ενέχει τον κίνδυνο στραβοπατήματος…
Πάντως ήταν δύσκολη εβδομάδα για τον α’ όροφο του Νεοκλασικού της Βασιλίσσης Σοφίας και οι φωνές ακούγονταν μέχρι τον… κήπο. Καθώς δεν ήταν μόνο η αντιπολίτευση, στην οποία μπόρεσε και ξέσπασε ο υπουργός, αλλά και τα εσωτερικά πυρά που δέχθηκε και στα οποία δεν μπορούσε να απαντήσει. Βλέπετε, δεν ήταν μόνο η (εσωκομματική) «Ομάδα Αλήθειας» που του επιτέθηκε, αλλά είναι σαφές ότι το σύνθημα δόθηκε από υψηλά ιστάμενο παράγοντα του κόμματος, ο οποίος έχει ανοικτούς λογαριασμούς με τον κ. Δένδια από το βράδυ της εκλογικής ήττας της ΝΔ το 2015.
Στον χειρισμό της υπόθεσης του Έβρου κινδύνευσαν να γκρεμίσουν ό,τι χτίστηκε με τόσο κόπο τον Φεβρουάριο, όπου με πλήρη σύμπνοια τα κόμματα συμφώνησαν με τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Τώρα με τον φράχτη θα μπορούσε να είχε γίνει εκ των προτέρων εμπιστευτική ενημέρωση των κομμάτων, ώστε όλοι να γνωρίζουν τι συμβαίνει, τι κίνδυνοι υπάρχουν και πώς αντιμετωπίζονται. Και όχι να γίνεται αυτό το πραγματικό «ξεκατίνιασμα», χωρίς κανείς να έχει εικόνα για το τι ακριβώς συνέβαινε στον Έβρο, και να αναπαράγουμε με μεγάλη ευκολία την είδηση περί κατάληψης ελληνικού εδάφους… Και τελικά να βγαίνει ο τούρκος πρέσβης με δηλώσεις σε όλα τα Μέσα για να μας…ηρεμήσει. Δυστυχώς απουσίασε η υπευθυνότητα από όλους και κυρίως από την κυβέρνηση.
Πάντως, για μία ακόμη φορά πιάστηκαν όλοι αδιάβαστοι, καθώς για ένα σημαντικό ζήτημα, όπως τα χερσαία σύνορα της χώρας, έπρεπε να περάσουν τέσσερα – πέντε εικοσιτετράωρα για να ενημερωθούν αρκετοί από τους τηλεοπτικούς «μαϊντανούς» τι ισχύει και με ποια συμφωνία καθορίστηκαν τα σύνορα.
Πολλοί περισσότεροι δεν γνώριζαν ότι δεν είναι η σημερινή κοίτη του ποταμιού η οριογραμμή μεταξύ των δύο χωρών, ούτε ότι υπάρχουν τουρκικά εδάφη δυτικά της σημερινής κοίτης του Έβρου και αντιστοίχως ελληνικά εδάφη στα ανατολικά της. Και έτσι οι πρώτες αναλύσεις τις πρώτες ημέρες ήταν όχι απλώς ανακριβείς αλλά και παραπλανητικές… Και συζητούσαμε δημοσίως ένα μείζον ζήτημα, χωρίς να γνωρίζουμε βασικές πτυχές του…
Φωτό: neaselida.gr