Πάνε να… σώσουν την παρτίδα στο μπάσκετ

Πάνε να… σώσουν την παρτίδα στο μπάσκετ

O ΕΣΑΚΕ επικύρωσε τις αποφάσεις για τη θωράκιση της αξιοπιστίας, της φερεγγυότητας και του ανταγωνισμού της Basket League:

Τη δημιουργία επιτροπής προαδειοδότησης των ΚΑΕ για το πρωτάθλημα. Η συ­γκεκριμένη επιτροπή θα διενεργεί έναν πρώτο εσωτερικό έλεγχο και θα κάνει μια πρώτη εισήγηση προς την ΕΕΑ, η οποία χορηγεί τις άδειες συμμετοχής.

Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 30 Ιουνίου, οπότε θα υπάρχει μια πρώτη εικόνα σχετικά με το ποιες ομάδες μπορούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα. Την τριμελή επιτροπή θα αποτελούν ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, ένα μέλος με τουλάχιστον πέντε χρόνια στην ένωση και ένας ορκωτός λογιστής.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχει ελάχιστη εγγυητική 60.000 ευρώ. Οι ομάδες θα είναι υποχρεωμένες να καταθέτουν άλλα 140.000 ευρώ. Δηλαδή, να φτάνουν στο ποσό των 200.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα θα κατατίθενται σε λογαριασμό του ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες θα μπορούν να τα λάβουν εντός της αγωνιστικής περιόδου (την 1η Ιανουαρίου), ώστε να διευκολυνθούν σε ενδεχόμενες δυσκολίες ρευστότητας.

Θα παρουσιαστούν στο επόμενο ΔΣ προτάσεις για το στοίχημα. Προτάσεις συνεργασίας με εταιρείες που ελέγχουν τις αποδόσεις.
Κατώτατο όριο προϋπολογισμού ορίζονται τα 800.000 ευρώ. Εξόφληση όλων των υποχρεώσεων της περσινής σεζόν προς τους αθλητές. Πρόβλεψη τιμωρίας με αφαίρεση βαθμών για τις ομάδες που θα καθυστερήσουν τις πληρωμές για δύο μήνες. Συ­γκεκριμένες προδιαγραφές για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις (μίνιμουμ χωρητικότητας 1.200 θέσεων).

Υπαγωγή των παρατηρητών διαιτησίας στον ΕΣΑΚΕ (με ranking και ποινολόγιο). Για το συγκεκριμένο θέμα χρειάζεται η έγκριση της ΕΟΚ.
Επιπρόσθετα, οι ομάδες ζητούν από το ξεκίνημα της νέας σεζόν να υπάρχει στο γήπεδο το 40% των θεατών που χωρά κάθε γήπεδο, καθώς και να προχωρήσουν οι επαφές για μακροχρόνιο τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ.

Και αυτό για να σωθεί οτιδήποτε σώζεται. Διότι, διαφορετικά, είναι πιθανό ο ΕΣΑΚΕ να μη συμπληρώσει 12άδα για το πρωτάθλημα. Τώρα οι ομάδες είναι 15, αφού ο Διαγόρας δεν δείχνει διάθεση να ανέβει, ενώ άλλες 3 – 4 είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και είναι αμφίβολο αν θα ανταποκριθούν οικονομικά στα νέα δεδομένα. Τουλάχιστον, απ’ όλο αυτό το σκηνικό να προκύψει μια νέα αρχή και όχι μία από τα ίδια.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ