Θέλουν να σπείρουν τον διχασμό…

Θέλουν να σπείρουν τον διχασμό…

Είδαμε ότι ορισμένοι παραμένουν αδιόρθωτοι. Στη Θράκη ορισμένοι διαμαρτυρήθηκαν επειδή η Περιφέρεια ξεδίπλωσε πανό για την επέτειο της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Κάποιοι, ακόμη χειρότερα (όπως έκανε ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας), την ημέρα που όλοι στην Ελλάδα τιμούσαν τη μνήμη των χιλιάδων Ποντίων που σφαγιάσθηκαν από τους Τούρκους ανάρτησαν αφίσα για να τιμήσουν τον… σφαγέα των Ποντίων, τον Κεμάλ!

Φυσικά, αν αισθάνονται ως εθνική εορτή τους την απόβαση του Κεμάλ στη Σαμψούντα, απ’ όπου ξεκίνησε τις εθνοκαθάρσεις στα οθωμανικά εδάφη, πριν επιβληθεί επί του Ελληνικού Στρατού και αφανίσει τελικά τον Ελληνισμό και από τη Μικρά Ασία, είναι δικαίωμά τους. Απλώς να τους υπενθυμίσουμε ότι παραμένουν έλληνες πολίτες και αυτό προϋποθέτει τουλάχιστον σεβασμό στην ιστορία της πατρίδας τους.

Και να θυμίσουμε ότι η αμφισβήτηση Γενοκτονιών διώκεται με τον αντιρατσιστικό νόμο. Όμως το θέμα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι θέλουν να σπείρουν τον σπόρο του διχασμού με κάθε ευκαιρία…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ