Κ. Μητσοτάκης: Στον Πειραιά για την πρώτη μέρα της εστίασης (video)

Κ. Μητσοτάκης: Στον Πειραιά για την πρώτη μέρα της εστίασης (video)

Τον Πειραιά επέλεξε για να παρακολουθήσει την πρεμιέρα της επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, μετά τη λαίλαπα του κορωνοϊού, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Παρασκευά για τον ραδιοφωνικό σταθμό “Κανάλι Ένα 90,4”, ο Πρωθυπουργός κατέβηκε με απόλυτη μυστικότητα στον Πειραιά, μάλιστα ο επικεφαλής της προσωπικής του ασφάλειας και ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του Μαξίμου, όταν μας είδαν μας συνέστησαν να παρακολουθούμε από μακριά τα τεκταινόμενα, διότι επιθυμία του Προέδρου της Κυβερνήσεως ήταν να παραμείνει ιδιωτική αυτή η επίσκεψη.

Ο κ. Μητσοτάκης έφθασε στις 12.20μμ στο Πασαλιμάνι στη διασταύρωση των οδών Ζέας και Τρύφωνος Μουτσοπούλου, μπήκε μέσα στην πλατεία Κανάρη πέρασε απ’ όλα τα μαγαζιά της λεγόμενης “Πασαρέλας”, έφθασε στην Γρηγ. Λαμπράκη, πέρασε απέναντι στη Σωτήρος Διός την ανέβηκε έστριψε στην Καραϊσκου έφθασε στο Δημαρχείο, συνέχισε στη Δραγάτση και από εκεί έφυγε για την Πειραιώς.

Ο Πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος γιατί από την αρχή που βρέθηκε στο Πασαλιμάνι έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους θαμώνες των μαγαζιών κάτι που όπως είπε δείχνει ότι ο κόσμος τον εμπιστεύεται και ότι επιδοκιμάζει τους μέχρι τώρα χειρισμούς του στο θέμα της πανδημίας, αλλά και της επιστροφής στην κανονικότητα.

Μιλώντας με θαμώνες και περαστικούς αντάλλαξε απόψεις για το άνοιγμα των καταστημάτων, ενώ στους επιχειρηματίες της εστίασης με τους οποίους συνομίλησε εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή τόσο αυτοί όσο και οι πελάτες τους ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες που έχουν δοθεί.

Ανεβαίνοντας τη Σωτήρος, ο Πρωθυπουργός είδε μια παρέα μαθητών και τους ρώτησε γιατί τέτοια ώρα βρίσκονται στο δρόμο και αν έχουν κάνει κοπάνα. Του απάντησαν όμως ότι είχαν τελειώσει το μάθημά τους και ότι πήγαιναν σπίτια τους. Σε άλλη παρέα παιδιών ο Πρωθυπουργός ρώτησε τι ομάδα είναι, ενώ ανεβαίνοντας συνάντησε δυο πλανόδιους οργανοπαίχτες τους οποίους ρώτησε τι κάνουν. Αυτοί του απάντησαν ότι βρίσκονται στο δρόμο κυνηγώντας πενταροδεκάρες γιατί δεν βρίσκουν δουλειά δεδομένου ότι οι καλλιτέχνες και οι ηθοποιοί χτυπήθηκαν περισσότερο απ’ όλους από την πανδημία.  Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο κορωνοϊός μας έπληξε όλους, άλλους λίγο άλλους πολύ, για αυτό έσπευσε να ανακοινώσει εγκαίρως μέτρα για την στήριξη όσων επλήγησαν μεταξύ των οποίων και οι μουσικοί. Τους είπε μάλιστα, ότι την επόμενη φορά θα τους συναντήσει στο μαγαζί όπου θα εργάζονται.

Τον Πρωθυπουργό στην Σωτήρος συνόδευε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Μανεσίωτης και ο Αντίδημαρχος Προσόδων Γρηγόρης Καψοκόλης, ενώ στην Σωτήρος συνάντησε και Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλό Προσόδων Τάσο Μαρκαριάν  Με τους καταστηματάρχες με τους οποίους συνομίλησε ο κ Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για να επουλωθεί ένα μέρος από τις πληγές που προκάλεσε ο κορωνοϊός, ενώ τόνισε ότι και τα μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση θα λειτουργήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Μπροστά από το Δημαρχείο τον Πρωθυπουργό περίμενε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Ασπασία Αλυγιζάκη ενώ παρίστατο και η σύμβουλος του συνδυασμό του Νίκου Βλαχάκου, Πασχαλίνα Καλαγία.


Σχολιάστε εδώ