Ανδρέας Λοβέρδος: Ενοχλήθηκα με τον τρόπο που μίλησε ο Δένδιας – Να γίνει γνωστό το περιεχόμενο του διαβήματος στην αυριανή συνεδρίαση
Τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα που προέκυψε στον Έβρο σχολίασε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος.
Αναφορικά με τον χειρισμό από το υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως ήταν χειρισμός με δύο διαβήματα, σημειώνοντας πως αύριο θα γίνει συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών στο υπουργείο Αμύνης παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, της διαρκούς Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και του κ. Δένδια, όπου όπως είπε, χρειάζεται να γίνει γνωστό το περιεχόμενο του διαβήματος.
Ο κ. Λοβέρδος είπε πως ο ίδιος έκανε πρώτος παρέμβαση την Παρασκευή διότι ενοχλήθηκε με τον τρόπο που μίλησε ο κ. Δένδιας και σε όσα είπε διότι «δεν τα λένε αυτά οι υπουργοί Εξωτερικών και οι υπουργοί Άμυνας, κανένας πρωθυπουργός, κανένας βουλευτής, ένας βουλευτής που είπε να δώσουμε και κανένα νησί θυμάστε πως αποδοκιμάστηκε και πόσες συγνώμες ζήτησε μετά,
εννοώ της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπέρ -αντίδραση και μάλιστα ακουμπούσε πάνω στην ειδησεογραφία που η Τουρκία προωθούσε και δεν είναι τυχαία της Daily Mail ούτε της Sun τα δημοσιεύματα, αυτά όλα, προωθούνται από την Τουρκία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Είναι λάθος συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος να στηρίζεται κανείς σε λάθος δημοσιεύματα, η σωστή κίνηση, κατά τον ίδιο, είναι να πάρει ο υπουργός πίσω όσα είπε, όπου και το έκανε με μεταγενέστερες διορθωτικές δηλώσεις του, αφού όμως είχε ήδη κάνει την πρώτη ατυχή δήλωση.
Η πυροδότηση του θέματος, όπως υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος, έγινε από λάθος του υπουργείο Εξωτερικών, ενώ πρόσθεσε ότι στην κυβέρνηση φοβούνται είτε κάποιο συγκεκριμένο γεγονός στον Έβρο, είτε γενικότερα φοβούνται διότι, όπως είπε, η επιθετική στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, οδηγεί στη σκέψη ότι αναζητούν θερμό επεισόδιο ή και σύγκρουση, προσθέτοντας ότι ο καλύτερος οδηγός είναι η περίσκεψη και όχι ο φόβος, διότι ο φόβος εκπέμπεται. Χαρακτήρισε τέλος, λανθασμένη συμπεριφορά τη λάθος εκτίμηση της πραγματικότητας από φόβο, διότι όπως είπε ο φόβος δεν είναι στρατηγική.