Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων

Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων

Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνομώνων του υπουργείου Υγείας με αντικείμενο τη γνωμάτευση της για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών, σύμφωνα με τα όσα ανάφερε ο λοιμωξιολόγος Δ. Χατζηγεωργίου, στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Κατά τον κ. Χατζηγεωργίου, παρά το γεγονός του ότι δεν υπάρχουν απόλυτα και ασφαλή δεδομένα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, υπάρχουν παράγοντες που οδηγούν σε μια θετική σύσταση όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της ίδιας ενημέρωσης, σημείωσε ότι αύριο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση.

Η επιχειρηματολογία υπέρ του ανοίγματος των σχολείων

Υπέρ της επιστροφής των μαθητών του Δημοτικού στα θρανία έχει ταχθεί ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή, για να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο».

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε εκτενώς στο δίλημμα πολιτείας και γονέων, αναφορικά με το άνοιγμα δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών.


Σχολιάστε εδώ