Μόνο στο «Π»: Προστασία α’ κατοικίας μόνο για τους κορονοϊόπληκτους!

Μόνο στο «Π»: Προστασία α’ κατοικίας μόνο για τους κορονοϊόπληκτους!

Αδίστακτο, το ΔΝΤ βάζει απάνθρωπους όρους

-Πού ζουν; Υπάρχει σπίτι όπου να μην εισέβαλε η πανδημία;
-Η κυβέρνηση περιορίζεται σε κάποιες δόσεις για ένα διάστημα και μετά πλειστηριασμός!
-Η επιβίωση της πρώτης κατοικίας θα κριθεί τον Ιούλιο

Μόνο… κρεμάλα δεν έχουν στήσει ακόμη για τους δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες που δανείστηκαν για να πάρουν ένα σπίτι / διαμέρισμα να στεγάσουν την οικογένειά τους, αλλά με την κατάρρευση της οικονομίας δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν το δάνειό τους. Και μέχρι σήμερα έχουν σώσει το σπίτι τους χάρη στον «νόμο Κατσέλη».

Τώρα, όμως, είναι ένα βήμα πριν από τον πλειστηριασμό, καθώς αμέτρητες οικογένειες κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο μετά τη λήξη της ισχύος του «νόμου Κατσέλη», ο οποίος πήρε παράταση για τρεις μήνες και λήγει τον Ιούλιο.

Ήδη έχουν αρχίσει εδώ και καιρό οι διαπραγματεύσεις για τον… διάδοχο νόμο, ο οποίος ανοίγει τον δρόμο στην πώληση των «κόκκινων» δανείων, στα οποία υπάγονται και δάνεια πρώτης κατοικίας.

Η θέση του ΔΝΤ είναι ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας πρέπει να συνεχίσει να ισχύει μόνο για τους δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

Φαίνεται ότι ζει σε άλλον πλανήτη.

Υπάρχει πολίτης, εργαζόμενος στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα, σε μαγαζί, επιχείρηση, βιομηχανία, σε χωράφι ή σε πλοίο που να μην έχει πληγεί από τον κορονοϊό;

18 Ιουνίου η ημέρα κλειδί

Αυτήν τη σκληρή γραμμή εναντίον όλων των δανειοληπτών αναμένεται να κρατήσει το ΔΝΤ στη σύσκεψη που θα γίνει στις 18 Ιουνίου, στην οποία θα μετέχει εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και φυσικά ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ή εκπρόσωπός του. Και εκεί θα κριθεί ποια θα είναι η επόμενη μέρα του σωτήριου «νόμου Κατσέλη».

Θα είναι συνέχειά του ο νέος νόμος; Θα στηρίζει την πρώτη κατοικία της αδύναμης οικονομικά οικογένειας ή θα πέσει κι αυτή στα νύχια των κερδοσκοπικών funds, που θα αγοράσουν μπιρ παρά τα «κόκκινα» δάνεια, ακόμα και στο 5% της αξίας τους; Και εδώ θα φανεί η στάση της κυβέρνησης και των τραπεζών, και πρωτίστως του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Τι κάνει η κυβέρνηση…
Το ερώτημα που μπαίνει είναι τι κάνει η κυβέρνηση και ποια είναι η θέση της απέναντι στην αδίστακτη και απάνθρωπη γραμμή του ΔΝΤ.

Θα ανεχτεί να πεταχτούν στον δρόμο οικογένειες γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τη δόση του δανείου που πήραν;

Ακούγεται ότι υπάρχει σχέδιο για κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης, η οποία θα φτάνει μέχρι και στο 90% της δόσης. Και η διάρκεια του προγράμματος στήριξης θα είναι εννέα μήνες.

Καμπάνια για την α΄ κατοικία…
Όλα τα είχαμε, η διαφήμιση του… ξεπουλήματος της πρώτης κατοικίας μάς έλειπε. Προκηρύχθηκε συνοπτικός διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «Παροχή υπηρεσιών σχεδιασμού και προβολής / διαφήμισης για την προστασία της 1ης κατοικίας», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ 14.400 ευρώ (σύνολο 74.400 ευρώ). Οι προσφορές θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 29 Μαΐου στις 10 το πρωί.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ