Το ξέρουν εκεί στο γκουβέρνο ότι κάποιοι… πονηροί πήραν δύο φορές το 800άρι;

Το ξέρουν εκεί στο γκουβέρνο ότι κάποιοι… πονηροί πήραν δύο φορές το 800άρι;

-Δεν γινόταν κανένας έλεγχος;

Το Ελληνικό Δημόσιο έχει, τελικά, τρύπες παντού… Δεξιά, αριστερά, πάνω, κάτω… Παντού έχει αφήσει πόρτες και παράθυρα ανοιχτά. Η καταγγελία που ήρθε στο «ΠΑΡΟΝ» είναι επώνυμη.

«Έχω παρατηρήσει κάτι το οποίο ίσως να προκαλεί ζημία στο Δημόσιο και θέλω να σας το αναφέρω, καθώς με την αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ δεν μπορέσαμε να καταλήξουμε στο σωστό αποτέλεσμα.

Η ζημία που αναφέρω έχει να κάνει με τη ΔΙΠΛΗ καταβολή από το κράτος του βοηθήματος των 800 ευρώ σε ορισμένες περιπτώσεις. Κάποιος που η ανεργία του είχε λήξει τον Γενάρη του 2020 δικαιούνταν να πάρει το βοήθημα των 800 ευρώ, σύμφωνα με τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).

Ο ίδιος, όμως, που έπιασε δουλειά (νόμιμη, με πρόσληψη στο σύστημα ΟΑΕΔ – ΕΡΓΑΝΗ) τον Γενάρη ή τον Φλεβάρη, ή ακόμα και μία ημέρα πριν από την έναρξη της κρίσης (κάτι που θεωρητικά σημαίνει ότι παύει να είναι σε ισχύ η κάρτα ανεργίας του), και ο εργοδότης του τον έβγαλε σε αναστολή, όπως προβλεπόταν, έχει πάρει διπλό το 800άρι! Δεν μπορώ να ξεχωρίσω αν αυτό είναι σωστό, αλλά πιστεύω ότι ο σκοπός δεν είναι να μοιράζει το κράτος διπλά και τριπλά 800άρια.

Το σύστημα ΟΑΕΔ – ΕΡΓΑΝΗ σε τέτοιες περιπτώσεις ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ότι η κάρτα ανεργίας πρέπει να θεωρείται ΑΚΥΡΗ; Και να μη βάζει τα 800 ευρώ λόγω λήξης ανεργίας τον Γενάρη του 2020, αλλά να βάζει μόνο τα 800 ευρώ λόγω της αναστολής της σύμβασης εργασίας; Σας ευχαριστώ, τα στοιχεία μου είναι στη διάθεσή σας».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ