Νεύρα πολλά στο Μαξίμου από τα φάλτσα των υπουργών

Νεύρα πολλά στο Μαξίμου από τα φάλτσα των υπουργών

-Θεοχάρης, Σκέρτσος και Μπακογιάννης εξόργισαν τον Μητσοτάκη – Γράφει και σβήνει στο μπλοκάκι του ανασχηματισμού

Αντιμέτωποι με τις ανυπέρβλητες σε ορισμένες περιπτώσεις δυσκολίες που απορρέουν από τη διαχείριση των προβλημάτων βρίσκονται στην κυβέρνηση. Τα φάλτσα υπουργών, βουλευτών, αλλά όχι μόνο, ταράζουν τη νηνεμία που προσφέρουν οι δημοσκοπήσεις, ενώ ταυτόχρονα στέλνουν προειδοποιητικό σήμα ότι η… τρικυμία είναι απλά θέμα χρόνου. Η εβδομάδα που πέρασε ξεκίνησε με νεύρα για τον Κυρ. Μητσοτάκη και τελείωσε επίσης με νεύρα! Και με καινούργιες σημειώσεις στο μπλοκάκι του εν όψει ανασχηματισμού.

Πληροφορίες από παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ενοχλήθηκε υπέρ το δέον όταν είδε σε κυριακάτικη εφημερίδα του «πλήρες σχέδιο» της κυβέρνησης για τη στήριξη του τουρισμού. Και αυτό παρά την προειδοποίησή του τις προηγούμενες ημέρες να μην υπάρξουν αποσπασματικές διαρροές που θα ακύρωναν ως έναν βαθμό την πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ενόχλησή του στις συζητήσεις με στενούς του συνεργάτες, αλλά δεν έμεινε εκεί, άναψε το πράσινο φως ώστε η δυσφορία του να… φτάσει μέχρι τα Μέσα Ενημέρωσης. Οι συ­γκεκριμένοι δε συνεργάτες του φωτογράφιζαν ως υπεύθυνο για τη διαρροή τον υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η πρωτοβουλία του αυτή θα έχει συνέπειες. Ο ίδιος πά­ντως στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του επιμένει ότι δεν έχει καμιά ανάμειξη με τη διαρροή του προγράμματος. Πλην όμως από το Μαξίμου τονίζουν ότι το έχουν διασταυρώσει από την εφημερίδα που είχε πρωτοσέλιδο τα κυβερνητικά σχέδια για τον τουρισμό.

Το… δεύτερο χτύπημα για τον κ. Μητσοτάκη ήρθε από το διπλανό γραφείο! Η κίνηση του υφυπουργού Άκη Σκέρτσου να παρέμβει στη δίκη της Ελ. Τοπαλούδη εκτός από άστοχη ήταν και εκτός ορίων. Δεδομένου ότι δεν νοείται ένα κυβερνητικό στέλεχος να παρεμβαίνει κατ’ αυτόν τον τρόπο στο έργο της δικαιοσύνης, πόσω μάλλον αν το στέλεχος αυτό βρίσκεται τόσο κοντά στον πρωθυπουργό. Κάτι που –καθόλου άδικα– οδήγησε ορισμένους στη σκέψη ότι ο κ. Σκέρτσος κινήθηκε εν γνώσει και σε συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη.

Υπό το βάρος των έντονων, κλιμακούμενων αντιδράσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την αποπομπή του, ωστόσο κατ’ εντολήν του πρωθυπουργού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας ανέφερε ότι οι απόψεις που εξέφρασε ο κ. Σκέρτσος ήταν προσωπικές, ενώ ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι οι αναφορές του παρερμηνεύτηκαν. Όποια κι αν είναι η αλήθεια, η ζημιά για την κυβέρνηση αλλά και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό είχε γίνει.

Πριν καλά καλά πέσουν τα ντεσιμπέλ της αναστάτωσης στην κυβέρνηση, ήρθε ο Κ. Μπακογιάννης να ταράξει την ηρεμία του Μεγάρου Μαξίμου. Η απόφασή του να οργανώσει τελετή εγκαινίων της πλατείας Ομονοίας με πλήθος κόσμου, εν μέσω πανδημίας και απαγορευτικών περιορισμών, πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις και τα σφοδρά πυρά κομμάτων αλλά και φορέων. Κίνηση που τίναξε στον αέρα τη στρατηγική της κυβέρνησης με τις συνεχείς παραινέσεις αλλά και τις επεμβάσεις της αστυνομίας κατά του… συνωστισμού για αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Η λαϊκή κατακραυγή που σηκώθηκε σε βάρος του δημάρχου Αθηναίων αλλά και εναντίον της κυβέρνησης προκάλεσε εκνευρισμό στις τάξεις του Υ­πουργικού Συμβουλίου.

Στελέχη της Πολιτικής Προστασίας έλεγαν χαρακτηριστικά ότι «δεν γίνεται εμείς να ζητάμε από τους πολίτες να μη συγκεντρώνονται σε πάρκα και πλατείες κι ο δήμαρχος να οργανώνει ανοιχτές εκδηλώσεις».

Το γεγονός όμως προκάλεσε την έντονη ενόχληση και του ίδιου του πρωθυπουργού. Το ερώτημα που τίθεται από υπουργούς αλλά και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι εύλογο: Δεδομένου ότι ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε από ημέρες τα σχέδια του κ. Μπακογιάννη να οργανώσει «φιέστα» στην Ομόνοια, γιατί δεν τον απέτρεψε, ζητώντας του να το αναβάλει για αργότερα;

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ