Με εντολή του Μητσοτάκη: Ένα δισ. ευρώ επιστροφή φόρου σε χιλιάδες φορολογουμένους μέχρι το τέλος Μαΐου

Με εντολή του Μητσοτάκη: Ένα δισ. ευρώ επιστροφή φόρου σε χιλιάδες φορολογουμένους μέχρι το τέλος Μαΐου

Ξέρει να… ψαρεύει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκπαιδεύτηκε καλά δίπλα στον πατέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες από πολύ καλές πηγές, έχει δοθεί εντολή από το Μαξίμου στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και στον αρμόδιο υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής Θόδωρο Σκυλακάκη να καταβληθεί η επιστροφή φόρου από 500 ευρώ και πάνω στους δικαιούχους φορολογουμένους μέχρι το τέλος Μαΐου.

Το συνολικό ποσόν που θα πληρωθεί είναι ένα δισεκατομμύριο, χίλια εκατομμύρια ευρώ. Τα υπόλοιπα αργότερα… Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τυχεροί φορολογούμενοι είναι νομικά και φυσικά πρόσωπα.

Επίσης, άρχισε η επιστροφή της προκαταβολής που είχαν καταβάλει αρκετές επιχειρήσεις μέσα στο 2019 μαζί με τον κύριο φόρο.

Το σύνολο των οφειλών από επιστροφή φόρων ανέρχεται σε δύο δισεκατομμύρια ευρώ και… κάτι παραπάνω. Είναι οφειλές σε προμηθευτές, εξαγωγείς, που περιμένουν επιστροφή ΦΠΑ, δήμους κ.ά.

Ήδη, σε όλες τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ τρέχουν για να έχουν γίνει όλες οι επιστροφές μέχρι το τέλος του μήνα, όπως είναι η άνωθεν εντολή.

Κι άλλο… δώρο
Στο τραπέζι του Μαξίμου είναι και μια νέα ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία, που αγγίζει και χιλιάδες νοικοκυ­ριά. Μια σκέψη είναι η εξόφληση σε 8 με 10 δόσεις των οφειλών που δημιουργήθηκαν ή θα δημιουργηθούν λόγω κορονοϊού, για δε τις άλλες οφειλές θα ισχύει η πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων για ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κ.λπ. και των 48 δόσεων για τις έκτακτες οφειλές (φόρος κληρονομιάς κ.ά.).

Υπάρχει, βέβαια, και η ρύθμιση των 120 δόσεων, για την οποία όμως οι αποφάσεις θα ληφθούν το καλοκαίρι. Να σημειωθεί ότι το πρώτο δίμηνο έμειναν απλήρωτοι φόροι ύψους 1,6 δισ. ευρώ από νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Οι συνολικές οφειλές στην Εφορία έχουν φτάσει στα 106 δισ. ευρώ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ