Λεφτά ζητάει η Αγορά… Στις 32.000 έφτασαν οι αιτήσεις για δάνεια!

Λεφτά ζητάει η Αγορά… Στις 32.000 έφτασαν οι αιτήσεις για δάνεια!

Χειροπιαστή η απόδειξη. Στις 32.000 έφτασαν οι αιτήσεις για δάνεια, συνολικού ύψους 5,3 δισ. ευρώ, με επιδοτούμενο επιτόκιο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση ΤΕΠΙΧ ΙΙ», το οποίο ήδη… έκλεισε τις πόρτες του λόγω της υψηλής ζήτησης, που επιβεβαιώνει ότι η Αγορά έχει στερέψει από μετρητά. Ζήτηση η οποία ξεπέρασε τον προϋπολογισμό του προγράμματος, που είναι 1,3 δισ. ευρώ. Κάτι που κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνει το κλίμα ευφορίας που υπάρχει στο Μαξίμου για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας…

Μείναμε από… εφεδρείες!
Αυτό επισημαίνει σε άρθρο της η Μιράντα Ξαφά. «Οι ε­φεδρείες της κυβέρνησης “καίγονται” ταχύτατα και η χώρα ψάχνει για εναλλακτικές δυνατότητες άντλησης πόρων από την ΕΕ για να μπορέσει να ανακάμψει η οικονομία μόλις αρθούν οι περιορισμοί.

Ήδη υπολογίζει να αντλήσει δάνειο ύψους 1,5 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα “SURE” της ΕΕ για τη στήριξη της απασχόλησης (να καλύψει τις περικοπές των μισθών στο Δημόσιο κατά 50%, όπως έχει… διαρρεύσει) και δάνεια ύψους 2,5 δισ. ευρώ από την ΕΤΕπ για τις ελληνικές επιχειρήσεις».

Στο μεταξύ, το ΔΝΤ στην έκθεσή του βγάζει τα άπλυτά μας στη φόρα:
• Ξοδέψαμε κατά μέσον όρο 2,6 δισ. ευρώ τον χρόνο την επταετία 2012 – 2018 για να καλυφθούν οι ζημίες των κρατικών επιχειρήσεων.
• Το 2019 ξοδέψαμε το 16% του ΑΕΠ σε συντάξεις, ποσοστό μεγαλύτερο από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ