Αρχίζουν τα έργα στον Πύργο του Πειραιά

Αρχίζουν τα έργα στον Πύργο του Πειραιά

– Η σύμβαση εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Απόλυτα θετικές είναι οι εξελίξεις από το «μέτωπο» του Πύργου του Πειραιά. Παρόλο που υπήρχε στον κρατικό μηχανισμό η σχετική αδράνεια λόγω του κορονοϊού το Ελεγκτικό Συνέδριο προχώρησε τις διαδικασίες και επέστρεψε στον Δήμο θεωρημένο το κείμενο της σύμβασης.

Το σημαντικό είναι ότι δεν έχει κάνει καμία παρατήρηση, κάτι που σημαίνει πως όλες οι διαδικασίες έγιναν άψογα, από νομικής πλευράς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, στο όλο κείμενο της σύμβασης δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι και δεν χρειάζεται καμία διόρθωση.

Ουσιαστικά το Ελεγκτικό Συνέδριο ανοίγει τον δρόμο για να προχωρήσει η αξιοποίηση του Πύργου, όπως ακριβώς την έχουν σχεδιάσει οι επενδυτές και σύμφωνα πάντα με το πλαίσιο της συμφωνίας την οποία υπέγραψαν με τον Δήμο Πειραιά.

Τα επόμενα βήματα από δω και πέρα είναι η ανάδειξη αναδόχου, εργολάβων κ.ά., που θα αναλάβουν την υλοποίηση του επενδυτικού τους σχεδίου. Κατά συνέπεια, στο χέρι των επενδυτών είναι πλέον να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα και να αρχίσει να υλοποιείται ένα όραμα δεκαετιών των Πειραιωτών.

Ήδη οι επενδυτές είναι έτοιμοι στο τεχνικό κομμάτι και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσουν την έναρξη των εργασιών. Άλλωστε όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί το σχέδιό τους τόσο πιο σύντομα θα αρχίσουν να εκμεταλλεύονται το κτίριο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ