Η επιχείρηση αποδόμησης της κυβέρνησης, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ

Η επιχείρηση αποδόμησης της κυβέρνησης, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ

-Είναι μεγάλο παραμύθι η διαφάνεια και η σωστή διαχείριση

Στρατηγική αποδόμησης (απαξίωσης) του έργου της κυβέρνησης υλοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια παράλληλη προσπάθεια να ενισχύσει την απήχησή του στην ελληνική κοινωνία και να ανακάμψει δημοσκοπικά.

Συστηματικά το τελευταίο διάστημα ηγεσία και στελέχη στοχοποιούν κεντρικές επιλογές ή επιμέρους αποφάσεις υπουργών, επικεφαλής δημόσιων οργανισμών κ.ά., εγείροντας ζητήματα διαφάνειας και κακοδιαχείρισης. Ενώ όλο και πιο συχνά στις επίσημες ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου γίνεται αναφορά σε σκάνδαλα που δείχνουν προς την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να εμπλέξουν στο κλίμα σκανδαλολογίας τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Το δριμύ «κατηγορώ» προσωπικά του Αλ. Τσίπρα για την υπόθεση με τα προγράμματα τηλεκατάρτισης του υπουργείου Εργασίας, με ευθείες καταγγελίες για εξυπηρέτηση ημετέρων, ήταν απλά η αρχή. Η υπαναχώρηση δε του υπουργού Γ. Βρούτση με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού δικαίωσε την επιλογή του να σηκώσει το θέμα, το οποίο εξελίχθηκε στην πρώτη πολιτική ήττα για την κυβέρνηση. Στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης διατήρησε στη θέση του τον κ. Βρούτση.

Σκιές επιχείρησε να ρίξει η Κουμουνδούρου και στο νομοσχέδιο του Κ. Χατζηδάκη, κατηγορώντας τον για καταστροφή του περιβάλλοντος προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που στοχεύουν στην οικοπεδοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας. Τις προηγούμενες ημέρες, με ερώτησή τους στη Βουλή, 41 βουλευτές κατήγγειλαν τη διοίκηση των ΕΛΤΑ για το γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας ανέθεσε σε εταιρεία, την οποία αποκαλούν «φάντασμα», έργο κατασκευής ηλεκτρονικής αγοράς, τεχνικής υποστήριξης και συντήρησής της.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία από βουλευτές του κόμματος, σύμφωνα με την οποία η απόφαση της κυβέρνησης για υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους και τα μέσα μεταφοράς συνδέεται με συγκεκριμένη εταιρεία, ο επικεφαλής της οποίας –όπως είπαν– διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με κυβερνητικά στελέχη. Ο τελευταίος απείλησε με μηνύσεις, ενώ ο Π. Πολάκης απείλησε με περισσότερες αποκαλύψεις στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Πληροφορίες από παράγοντες της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στη συγκεκριμένη στρατηγική, αναδεικνύο­ντας τις σκοτεινές πτυχές των κυβερνητικών αποφάσεων. «Πρέπει να αποκαλύψουμε στον ελληνικό λαό ότι οι υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη για διαφάνεια και σωστή διαχείριση είναι ένα μεγάλο παραμύθι», τονίζουν χαρακτηριστικά. Θεωρούν δε βέβαιο ότι τους επόμενους μήνες θα έχουν την ευκαιρία να καταγγείλουν κι άλλες σκανδαλώδεις αποφάσεις, διότι οι κυβερνώντες συμπεριφέρονται σαν να είναι το κράτος δικό τους τσιφλίκι.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ