Σε κατάρρευση η Airbnb…

Σε κατάρρευση η Airbnb…

-«Ζούμε μια από τις τρομακτικότερες κρίσεις», δήλωσε ο συνιδρυτής της Μπράιαν Τσέσκι!

Ο κορονοϊός έπληξε άγρια την Airbnb. Απώλειες σημειώνει παντού, σε όλο τον κόσμο, η πλατφόρμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Στην Ελλάδα τελευταίο πλήγμα ήταν στην Κέρκυρα, το νησί των Φαιάκων. Το μέσο μηνιαίο εισόδημα από ένα κατάλυμα υποχώρησε κατά 21%, στα 1.580 ευρώ, όταν στο νησί απαντώνται 3.651 ενεργές αγγελίες διαμονής.

Η Κέρκυρα κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση εισπράξεων σε όλη την Ευρώπη. Μετά την Κέρκυρα, τη μεγαλύτερη πτώση είχε η αγορά της Αττάλειας στην Τουρκία, όπου όμως το μέσο εισόδημα είναι πολύ χαμηλότερο και δεν ξεπερνάει τα 700 ευρώ.

Πτώση της τάξης του 13%, σε 1.600 ευρώ / μήνα, είχαν και οι Κάννες.

Η κατρακύλα δεν έχει πλέον σταματημό. Από το σύνολο των 7.500 εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο θα τεθεί εκτός δουλειάς το 25%, ήτοι 1.900 άτομα.

«Ζούμε όλοι μας μια από τις τρομακτικότερες κρίσεις στην περίοδο της ζωής μας, η οποία ακινητοποίησε τον κλάδο των ταξιδιών», γράφει σε επιστολή του προς το προσωπικό ο συνιδρυτής της εταιρείας και διευθύνων σύμβουλος Μπράιαν Τσέσκι. Και πρόσθεσε πως δέχονται σοβαρό πλήγμα οι δραστηριότητες της Airbnb λόγω μαζικών ακυρώσεων σε κρατήσεις, ενώ τα φετινά της έσοδα αναμένεται να είναι λιγότερα από τα μισά έσοδα του 2019.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ