ΓΚΑΓΚΑΡΟΥ

ΓΚΑΓΚΑΡΟΥ

Συγγραφέας – Εικονογράφος
Λήδα Βαρβαρούση


Μα…πού ακούστηκε ένας γάιδαρος και ένα σαλιγκάρι να θέλουν να γίνουν αστροναύτες! Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα; 

Κι όμως, στον μαγικό κόσμο της αγαπημένης δημιουργού Λήδας Βαρβαρούση όλα είναι πιθανά, ακόμα και οι γάιδαροι μπορεί να (ονειρεύονται να) πετούν στο διάστημα! Μετά την κλασική πια σειρά ΤΡΕΛΟΔΑΓΚΩΝΙΤΣΕΣ, που αγαπήθηκε πολύ, καθώς και την πρωτότυπη σειρά με την αγαπημένη σκυλίτσα ΛΟΥΝΑ, έρχεται το Γκαγκαρού, το νέο βιβλίο της Λήδας Βαρβαρούση ​από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, το οποίο θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους από τη Γη μέχρι το φεγγάρι.

Ο Γκαγκαρού, ένας γλυκύτατος γαϊδαράκος, και το φιλαράκι του ο Απόλλο το σαλιγκάρι έχουν μεγάλα σχέδια. Θέλουν να φτιάξουν το δικό τους διαστημόπλοιο και να πετάξουν με αυτό στη Σελήνη. Ο Γκαγκαρού πιάνει δουλειά, πειραματίζεται με διάφορα οχήματα, μέχρι που κατασκευάζει έναν πύραυλο μοναδικό. Οι δυο φίλοι φοράνε τις στολές τους και ετοιμάζονται για απογείωση. Θα τα καταφέρουν άραγε;

Οι περιπέτειες και τα κατορθώματα των δύο πρωτοπόρων του διαστημικού ταξιδιού θα κάνουν τους μικρούς μας φίλους να γελάσουν με την καρδιά τους, ενώ αυτή η τόσο γλυκιά και πολύτιμη ιστορία, για την αξία των ονείρων και της προσπάθειας, απογειώνεται από την ευφάνταστη εικονογράφηση της δημιουργού.

Απόσπασμα βιβλίου 



Λίγα λόγια για τη συγγραφέα – εικονογράφο 

Γεννήθηκα στην Αθήνα από μαμά καλλιτέχνη και μπαμπά ταξιδευτή. Έπαιξα και γέλασα πολύ στα παιδικά μου χρόνια, που ήταν γεμάτα αγάπη, εικόνες και συναισθήματα, γι’ αυτό ίσως και κράτησα ζωντανό το παιδί μέσα μου και επικοινωνώ άμεσα με τα παιδιά.
Ακολούθησα την τέχνη στη ζωή μου και τη σπούδασα και την έζησα σε πολλές μορφές της: χορό, εικαστικά, μουσική, μελοδραματική, γραφιστική και φωτογραφία. Ο δρόμος δεν ήταν πάντα εύκολος, όμως εικονογράφησα 200 παιδικά βιβλία και έγραψα 20 από αυτά. Πήρα βραβεία και προτάθηκα για το βραβείο Αντερσεν από την Ελλάδα.
Μεγάλωσα με δυο μεγάλες αγάπες, τα ζώα –ειδικά τους σκύλους– και τα βιβλία. Θεωρώ λοιπόν τον εαυτό μου πολύ τυχερό που μπορώ να σας παρουσιάσω την αγαπημένη μου σκυλίτσα, τη Λούνα, σε μια σειρά βιβλίων και να μιλήσουμε για πολλά θέματα μέσα από αυτήν και τον κόσμο της.
Είμαι πάντα στη διάθεσή σας στο [email protected] και μέσω της σελίδας μου www.lidavarvarousi.com.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ηλικία: 4+
Κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά
ISBN: 978-960-484-523-1


Σχολιάστε εδώ