Πατάει γκάζι ο Θεοδωρικάκος στη μετά καραντίνα εποχή

Πατάει γκάζι ο Θεοδωρικάκος στη μετά καραντίνα εποχή

-Προτεραιότητα, η στήριξη της Αυτοδιοίκησης με πόρους και αρμοδιότητες
-Διευκολύνσεις για τους Έλληνες του εξωτερικού και την εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους

Η μάχη κατά του κορονοϊού συνεχίζεται, ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας κινούνται με προσεκτικά βήματα προς μια, έστω μερική, κανονικότητα, όμως η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών όλο το διάστημα της καραντίνας ήταν στα πόστα της, δίνοντας επιτυχημένα εξετάσεις, και έφερε σε πέρας το δύσκολο έργο που είχε να επιτελέσει.

Έγιναν άλματα σε ό,τι αφορά την ψηφιοποίηση της λειτουργίας του Δημοσίου. Από τη μια μέρα στην άλλη, πολλές παρεχόμενες από το Δημόσιο υπηρεσίες πέρασαν στην ηλεκτρονική εποχή. Τα άλματα αυτά συνεχίζονται και μέσα στον μήνα θα έχουμε την παροχή σημαντικών πιστοποιητικών με ένα «κλικ» (γέννησης, γάμου, θανάτου, εγγυτέρων συγγενών κ.λπ.), καθώς και την ψηφιοποίηση της υπογραφής όλης της ιεραρχίας του υπουργείου, γεγονός που θα απαλλάξει τους πολίτες από μεγάλη γραφειοκρατία.

Καθοριστική στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής ήταν η απόφαση του κ. Θεοδωρικάκου για ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και η καθιέρωση προγράμματος συσσιτίων για τους αδύναμους συμπολίτες μας.

Πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Εσωτερικών είναι η στήριξη της Αυτοδιοίκησης στον αγώνα κατά των συνεπειών του κορονοϊού. Θα γίνει καταγραφή των πραγματικών αναγκών των δήμων και θα στηριχθούν ανάλογα με τις δράσεις και τις ανάγκες τους, καθώς πολλοί από τους ΟΤΑ έχουν μείωση εσόδων λόγω μείωσης των ανταποδοτικών τελών.

Παράλληλα, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τις προσκλήσεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Ως γνωστόν, το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, θα υλοποιηθεί έως και το 2023 και από τα έργα που θα γίνουν αναμένεται να δημιουργηθούν στον ιδιωτικό τομέα περίπου 40.000 νέες θέσεις εργασίας.

Επίσης, σε ό,τι αφορά το Δημόσιο, με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος HRMS θα γίνεται η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των προσόντων και των δυνατοτήτων κάθε δημοσίου υπαλλήλου.

Στην ίδια λογική της ψηφιοποίησης του δημοσίου τομέα, δίνεται η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να καταθέτουν τις μεταβολές της οικογενειακής τους κατάστασης (γεννήσεις, θάνατοι) στα προξενεία των χωρών όπου ζουν και όχι στο Ειδικό Ληξιαρχείο της Αθήνας.

Με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας, το υπουργείο Εσωτερικών θα θέσει σε εφαρμογή την έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την παροχή της ελληνικής ιθαγένειας.

Στο υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε ήδη η διαδικασία για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα αφορά την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους των Ελλήνων του εξωτερικού, σε εφαρμογή του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων, που έλαβε 288 «ναι», τη μεγαλύτερη πλειοψηφία που έχει λάβει έως σήμερα νόμος στη Βουλή.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ