Όλα τα απόβλητα στον Τιταρήσιο ποταμό!

Όλα τα απόβλητα στον Τιταρήσιο ποταμό!

Δυστυχώς, αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα, απέναντι στην οποία ο έλληνας πολίτης είναι απροστάτευτος.

Αυτή την πραγματικότητα περιέγραψε στη Βουλή, στην… επείγουσα (ποιος, άραγε, να είναι ο… ενδιαφερόμενος;) συζήτηση για το… περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος έθεσε το θέμα της μόλυνσης των υδάτων στα ποτάμια μας.

«Οι απαντήσεις που έλαβα σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις μου για τη μόλυνση στον Τιταρήσιο ποταμό από απόβλητα επιχειρήσεων, όπως τυρόγαλα, που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των κατοίκων που ζουν στην περιοχή του Τυρνάβου και στα χωριά της Ποταμιάς, απ’ όπου διέρχεται το ποτάμι, αποδεικνύουν ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Ποια ήταν η… δικαιολογία για την αδράνεια του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον κυβερνητικό βουλευτή Μάξιμο Χαρακόπουλο; «“Δεν υφίσταται συγκεκριμένο μοντέλο υποβολής προστίμου, με αποτέλεσμα οι κρίσεις να γίνονται υποκειμενικά”. Επαναλαμβάνω, υποκειμενικά! Αντιλαμβάνεστε τι αλισβερίσι και τι διαπλοκή μπορεί να αναπτυχθεί σε τοπικό επίπεδο αν υπάρχουν δημόσιοι λειτουργοί χωρίς υψηλό αίσθημα ευθύνης».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: larissanet.gr


Σχολιάστε εδώ