Άτολμες κινήσεις… διορίζοντας «ειδικό απεσταλμένο» στη Συρία!

Άτολμες κινήσεις… διορίζοντας «ειδικό απεσταλμένο» στη Συρία!

– Η Ελλάδα δεν έπρεπε να είχε καν κλείσει την πρεσβεία της στη Δαμασκό

Κάτι γίνεται λάθος: Αυτήν την εβδομάδα ανακοινώθηκε μια ακόμη ειδική απεσταλμένη του ΥΠΕΞ, αυτήν τη φορά για τη Συρία, θέση στην οποία ορίζεται η Τασία Αθανασίου, η οποία είχε πάρει τη θέση για την πρεσβεία στη Δαμασκό. Η Ελλάδα δεν έπρεπε να είχε καν κλείσει την πρεσβεία της στη Δαμασκό και όφειλε να την κρατήσει εν πλήρη λειτουργία όλο το διάστημα του πολέμου, όπως έκαναν και άλλες χώρες.

Και αυτό γιατί στη Συρία η Ελλάδα έχει κρίσιμα συμφέροντα, όχι μόνο λόγω της παρουσίας χριστιανικού στοιχείου και ελληνικής κοινότητας, αλλά γιατί από τη Συρία ξεκινά το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων, το οποίο τελικά καταλήγει μέσω Τουρκίας στα ελληνικά σύνορα. Και επειδή φυσικά η έκβαση του εμφυλίου στη Συρία θα έχει επιπτώσεις και για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Διορίζοντας «ειδικό απεσταλμένο» το ΥΠΕΞ απλώς δίνει μια ακόμη αναβολή στην επιβεβλημένη εδώ και καιρό επαναλειτουργία της πρεσβείας στη Συρία…

Και εξάλλου, αν κρίνουμε από την… αποτελεσματικότητα των δύο προηγούμενων επιλογών ειδικών απεσταλμένων, δεν θα έχουμε να περιμένουμε και πολλά από την κ. Αθανασίου και αυτό δεν θα έχει σε τίποτε να κάνει με τη δική της επαγγελματική αρτιότητα.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ