Βουλιάζει και η ακτοπλοΐα! – Πάμε καλά… Πολύ καλά…

Βουλιάζει και η ακτοπλοΐα! – Πάμε καλά… Πολύ καλά…

Με τα νέα από τον τουρισμό να είναι μαύρα κι άραχνα, τα συνολικά έσοδα των ακτοπλοϊκών εταιρειών (οι δανειακές υποχρεώσεις των οποίων είναι πάνω από 1 δισ. ευρώ) που εξυπηρετούν τα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου και την Κρήτη υπολογιζόταν, στην προ κορονοϊού εποχή, ότι θα ανέρχονταν το 2020 στα 650 εκατ. ευρώ.

Σήμερα οι εκτιμήσεις υπολογίζουν τα έσοδα γύρω στα 357 εκατ. ευρώ, που σημαίνει μείωση 45,12%, ή 293 εκατ. ευρώ.

♦♦ ♦  Έκοψαν ακόμη και το τσιγάρο οι Έλληνες λόγω πανδημίας! Οι πωλήσεις της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια μέσα στο 2020 μειώθηκαν από 10% μέχρι 15% λόγω των περιορισμών στις εξόδους. Ζημία είχε και από το κλείσιμο των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών (Duty Free). Τα κέρδη ήταν λιγότερα κατά 1,4 εκατ. ευρώ τον μήνα.

♦♦ ♦ Πέρυσι από ΗΠΑ, Κίνα και ευρωπαϊκές χώρες ήρθαν 32 εκατομμύρια τουρίστες, από τους οποίους 6,3 εκατομμύρια είχαν προορισμό την Αθήνα. Φέτος; Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις… Όταν, μάλιστα, στον τουριστικό τομέα απασχολούνται γύρω στους 400.000 εργαζομένους.

♦♦ ♦ Ακούγεται ότι μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών θα προχωρήσει σε πρόγραμμα μείωσης και ανανέωσης προσωπικού κατά 600 με 700 άτομα μέχρι το τέλος του 2020.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ