Τελικός έλεγχος για 3.000.000 ιδιοκτήτες από 18 Μαΐου 2020

Τελικός έλεγχος για 3.000.000 ιδιοκτήτες από 18 Μαΐου 2020

Την επόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 και μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Αυγούστου θα αρχίσουν να τρέχουν δύο προγράμματα προανάρτησης και 12 ανάρτησης στο Κτηματολόγιο σε όλη την Ελλάδα, που αφορούν πάνω από 3.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Σχεδόν ένας στους τέσσερις ιδιοκτήτες ακινήτων στη χώρα μας θα πρέπει να ελέγξει για τυχόν λάθη στην καταγραφή των περιουσιακών του στοιχείων στο Κτηματολόγιο.

Ο έλεγχος αυτός μπορεί να γίνει από το σπίτι, με ένα κλικ, και εφόσον δεν υπάρχει διαφωνία, σε λίγα λεπτά έχει ολοκληρωθεί.

Στον Δήμο Αθηναίων μόλις ένας στους πέντε ιδιοκτήτες έλεγξε και επικαιροποίησε τα στοιχεία που δήλωσε το 2008 και πλήρωσε 35 ευρώ ανά δικαίωμα. Τυπικά, με βάση όσα προβλέπονται, οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν ακίνητα στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας θα πρέπει πριν από την ανάρτηση να λάβουν μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και αντίγραφα κτηματολογικών αποσπασμάτων.

Τόσο η προανάρτηση, όσο και η ανάρτηση διαρκούν δύο μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού και τέσσερις για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων μένουν στο εξωτερικό αλλά και το Δημόσιο.
Μέσω της ανάρτησης αναδεικνύονται ζητήματα για πρώτη φορά, τα οποία δεν τα γνώριζε κανείς ακόμη κι αν υπήρχε συμβόλαιο ή άδεια οικοδομής, καθώς για πρώτη φορά συναντιούνται όλες οι διοικητικές πράξεις στον ίδιο ψηφιακό χάρτη.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ