Μετά τον εγκλεισμό… Το 63,5% φοβάται για περιορισμό  των ατομικών ελευθεριών!

Μετά τον εγκλεισμό… Το 63,5% φοβάται για περιορισμό των ατομικών ελευθεριών!

Δύο ήταν τα κυρίαρχα συναισθήματα των Ελλήνων την εποχή του lockdown, τα οποία συγκρούονται μεταξύ τους, στην έρευνα που έκανε το Ινστιτούτο Επικοινωνίας και Αλφαβητισμού στην Υγεία και στα ΜΜΕ: Το 41,6% ένιωσε «ήρεμο» και το 37,1% «προβληματισμένο», ενώ «χαλαρό» ήταν το 35,6% και «με ενέργεια» το 34,8%.

Στα αρνητικά συναισθήματα περιλαμβάνονταν το «φοβισμένος» με 23,1%, «τρομαγμένος» με 14,9%, «αδύναμος» με 11,6%, «δυστυχισμένος» με 10,3% και «πανικοβλημένος» με 9,8%.

Για την επόμενη μέρα, το 63,5% (τα δύο τρίτα περίπου) φοβάται ότι θα περιοριστούν οι ατομικές ελευθερίες λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για τον κορονοϊό. Και δεν έχουν καθόλου άδικο όσοι ανησυχούν, καθώς ήδη συζητείται το φακέλωμα μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό που θα χτυπάει αν ο ένας από τους δύο που συνομιλούν έχει κορονοϊό, όπως είχε αποκαλύψει πριν από τρεις εβδομάδες το «ΠΑΡΟΝ».

Και βέβαια οι Έλληνες ανησυχούν για την οικονομική τους κατάσταση σε ποσοστό 80,3%, με τους τρεις στους δέκα να φοβούνται ότι θα μείνουν άνεργοι!

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ