Στη μεσαία τάξη ρίχνει δίχτυα ο Τσίπρας

Στη μεσαία τάξη ρίχνει δίχτυα ο Τσίπρας

Να αποκαταστήσει τους διαύλους επικοινωνίας με τη μεσαία τάξη της χώρας –που είχε πριν το 2015– επιχειρεί με συγκεκριμένες κινήσεις το τελευταίο διάστημα ο Αλ. Τσίπρας. Οι σχέσεις είχαν διαρραγεί λόγω της πολιτικής που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση την περίοδο 2015 – 2019 σε μια σειρά ζητήματα, όπως αυτά της οικονομίας (φορολογία) και της δημόσιας ασφάλειας. Ήταν ακριβώς η κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων που στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου μετακινήθηκε προς την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας ευρεία πλειοψηφία στον Κυρ. Μητσοτάκη. Κάτι που επιβεβαιώθηκε από όλες τις έρευνες που έγιναν πριν και μετά τις εκλογές.

Στην Κουμουνδούρου αντιλαμβάνονται ότι αν δεν ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της μεσαίας τάξης δεν μπορούν να τρέφουν φιλοδοξίες για πολιτική ανάκαμψη κι επιστροφή στην εξουσία. Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν μεγάλη έμφαση στο θέμα με τα προγράμματα τηλεκατάρτισης του υπουργείου Εργασίας. Με ευθείες καταγγελίες για σκάνδαλο και εξυπηρέτηση ημετέρων, ο κ. Τσίπρας δεν είχε ως μόνο στόχο να αναδείξει την αδιαφάνεια στην όλη διαδικασία αλλά και να καταγγείλει τον εμπαιγμό από πλευράς κυβέρνησης σε βάρος των χιλιάδων επιστημόνων, ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων κ.ά.

Στο ίδιο πλαίσιο, η ηγεσία και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σε περίοπτη θέση της αντιπολιτευτικής ατζέντας τους το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων και της πρώτης κατοικίας, καθώς εκτιμούν ότι αν αρθεί το καθεστώς προστασίας θα προκαλέσει τσουνάμι πλειστηριασμών και οικογενειακά δράματα σε ολόκληρη την επικράτεια. «Η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας συνιστά οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα», είναι το μότο βουλευτών και στελεχών. Τις προηγούμενες ημέρες κατέθεσαν πρόταση στη Βουλή για την παράταση μέχρι τέλους του 2020 του καθεστώτος προστασίας που ίσχυε μέχρι τις 30 Απριλίου.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η ξεκάθαρη, όσο και σθεναρή στάση τους θα αναγνωριστεί όχι μόνο από τους δανειολήπτες, αλλά γενικότερα από τους έλληνες πολίτες. Με το βλέμμα στραμμένο προς τη μεσαία τάξη, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα επικεντρώσει την αντιπολιτευτική δράση της σε ζητήματα καθημερινού ενδιαφέροντος, όπως στην παρούσα φάση το θέμα με την επαναλειτουργία των σχολείων.

Σε διαδοχικές δημόσιες παρεμβάσεις του ο κ. Τσίπρας επικρίνει προκαταβολικά την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για την προοπτική να ανοίξουν δημοτικά σχολεία και γυμνάσια. Προφανώς θέλει με αυτόν τον τρόπο να εκφράσει τους φόβους και τις ανησυχίες χιλιάδων γονέων στη χώρα που –σύμφωνα με τις έρευνες– δεν βλέπουν με καλό μάτι το ενδεχόμενο να επιστρέψουν τα παιδιά τους στις τάξεις, ενώ η πανδημία δεν έχει κάνει ακόμη τον κύκλο της.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ