Στ. Πέτσας: Οι λίγοι να μάθουν πως οι πολλοί που συμμορφώνονται δεν είναι κορόιδα

Στ. Πέτσας: Οι λίγοι να μάθουν πως οι πολλοί που συμμορφώνονται δεν είναι κορόιδα

Δεν πρόκειται οι λίγοι να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των πολλών, ξεκαθάρισε και εξήγησε πως επαφίεται στους δήμους να λάβουν πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση καταστρατήγησης των οδηγιών, με τη συνδρομή, αν χρειάζεται, «ελπίζουμε να μη χρειαστεί», της αστυνομίας, ανλεφερε ο Στ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των συντακτών.

Σε ερώτηση για την παρουσία ΜΑΤ στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής, ο κ. Πέτσας απάντησε πως το θέμα είναι να τηρούν όλοι τους κανόνες με ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα και να σέβονται τους γύρω τους. Όσο για αυτούς που επιδεικνύουν «αντικοινωνική συμπεριφορά», «θα απομονώνονται», θα μάθουν πως οι υπόλοιποι που συμμορφώνονται «δεν είναι κορόιδα».

Για μετακινήσεις στα νησιά

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τις μετακινήσεις στα νησιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως εξετάζεται η άρση των περιοριστικών μέτρων και αναμένονται ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα, καθώς από τη Δευτέρα 11/5 θα ξεδιπλωθούν και άλλοι τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας. Δεν σημαίνει ότι θα γίνει ταυτόχρονα η απελευθέρωση των μετακινήσεων σε νησιά και προορισμούς εκτός νομού-τόπου κατοικίας, διευκρίνισε ο κ. Πέτσας.

Για την οικονομία: Το 2121 αναμένεται ισχυρή ανάπτυξη

Για φέτος προβλέπεται βαθιά ύφεση παγκοσμίως, εξαιτίας του εξωγενούς και απρόβλεπτου  παράγοντα της πανδημίας, ωστόσο το 2021 αναμένεται ισχυρή ανάπτυξη. «Τώρα βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, οποιαδήποτε πρόβλεψη για την ελληνική οικονομία, πριν τελειώσει η υγειονομική κρίση, είναι παρακινδυνευμένη» τόνισε. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, να κρατήσει «καύσιμα» για την επανεκκίνησή της και να αντισταθμίσει τις απώλειες.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, να τιμήσει το Σάββατο χωριστά από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα τα θύματα της Marfin, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως ενώ ήταν μια «χρυσή ευκαιρία» να σταλεί κοινό μήνυμα από όλους, «δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να μην είναι εκεί, αρνείται να καταδικάσει ρητά αυτούς που προκάλεσαν τα γεγονότα. Δεν μπορεί να ξεπεράσει το χθες, σήμερα δεν μπορεί να αγκαλιάσει το αύριο».

 


Σχολιάστε εδώ