Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: “Καλιγούλας” σε Διαδικτυακή προβολή

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: “Καλιγούλας” σε Διαδικτυακή προβολή

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

“Καλιγούλας”

Η παράσταση θα προβληθεί από το www.dithepi.gr
στις 9/5 στις 12:00 και θα παραμείνει ενεργή για 24 ώρες
Διαδικτυακή προβολή



Tη Διαδικτυακή προβολή της παράστασης “Καλιγούλας” θα έχουν τη δυνατότητα να δουν οι λάτρεις του Δημοτικού Θέατρου Πειραιά.

To έργο

Ήταν να μην πεθάνει η αδερφή του ρωμαίου αυτοκράτορα Καλιγούλα. Η Δρουσίλα, που επίσης κοιμόταν μαζί του. Από τη στιγμή του θανάτου της ερωμένης του, ο μέχρι τότε “ευγενικός πρίγκιπας” όπως τον αποκαλεί ο Καμύ στο έργο του, φλερτάροντας προκειμένου να είναι μαζί της με τον θάνατο οδηγείται στα όρια της παράνοιας σ΄ένα ασφυκτικό πλέον σκηνικό, όπου οργιάζουν η βία, οι πλεκτάνες, οι συγκρούσεις, οι δολοφονίες.

Ο “Καλιγούλας” από τα ωραιότερα έργα του βραβευμένου με Νόμπελ Αλμπέρ Καμύ, ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 3 Φεβρουαρίου με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο σε σκηνοθεσία της συζύγου του Αλίκης Δανέζη – Knutsen που είχε επίσης σκηνοθετήσει με επιτυχία τις παραστάσεις “Festen” και “Οι ζωές των άλλων”. 

Αξίζει να υπογραμμίσουμε, πως η πρωτότυπη μουσική που ντύνει το έργο είναι live με τον Blaine Reininger των Tuxedomoon επι σκηνής!


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Φρανσουάζ Αρβανίτη
Σκηνοθεσία: Αλίκη Δανέζη Knutsen
Σκηνικά: Πάρις Μέξης
Κοστούμια: Μαρίνα Χατζηλουκά

ΠΑΙΖΟΥΝ

Γιάννης Στάνκογλου, Θεοδώρα Τζήμου, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Μιχάλης Afolayan, Δημήτρης Κίτσος/Κώστας Νικούλι, Αριστοτέλης Αποσκίτης, Χάρης Εμμανουήλ, Δημήτρης Λιόλιος, Γιώργος Νάκος,  Στράτος Σωπύλης, Κώστας Λάσκος.

Διάρκεια παράστασης:  120’


Η παράσταση θα προβληθεί από το www.dithepi.gr στις 9/5 στις 12:00 και θα παραμείνει ενεργή για 24 ώρες.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32
Πειραιάς


Σχολιάστε εδώ